Onaç Barajı sulama suyuna kapatılabilir

Burdur'un Bucak ilçesi ve bölgesinde kış aylarının yağışlı geçmemesi nedeniyle, çiftçinin sulama suyu için Onaç Barajı'na ümit bağlamaması gerektiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Onaç Barajı sulama suyuna kapatılabilir

Yapımına 1995 yılında başlanılarak 2001 yılında tamamlanan Onaç Barajı'nın 10 yıllık süreçte 17 bin 500 metreküp su kapasitesine ulaştıktan sonra 2011 yılında Bucak Ovası'ndan başlayarak Dereköy, Üzümlübel Köyü güzergahındaki arazilerde kuru tarımdan sulu tarıma geçişi sağlayacak sulama sistemine geçildiği belirtilirken, bu yıl Bucak ve bölgesinin kurak ve yağışsız geçmesinin ve ekili sahalardaki bilinçsiz sulama nedeniyle Onaç Barajı'nda suyun hızla çekilmeye başladığı ifade edildi.

Bucak Belediye Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Ramazan Ayaz, bu yıl Onaç Barajı'ndan sulama suyu verilmesi konusunda bir karar alınmadığını belirterek, "Onaç Barajı'nda şu anda göl suyu doluluk oranı yüzde 20-24 civarında. Kış ayının yağışsız geçmesi, beklenen yağışın olmaması Onaç Barajı göl suyunda hiçbir artış oluşturmadı. Eğer önümüzdeki birkaç ay içerisinde göl suyu seviyesi doluluk oranında aynı durum olması halinde sulama suyu verilmesi imkansız. Önümüzdeki günlerde Burdur DSİ ile yapılacak toplantı sonrası Onaç Barajı'ndan sulama suyu ile ilgili karara varılacak. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bol yağışın olması halinde bile, Onaç Barajı sulama suyuna kontrollü olarak açılacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber