Uzun menzilli füzeler milli sistemle uyumlu olacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi projesinin, milli sistemlerle uyumlu olacağını bildirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2014 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzun menzilli füzeler milli sistemle uyumlu olacak

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Yılmaz, "Sistemlerin entegrasyonunda yerli alt yüklenici firma ya da firmalar görev alacaktır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun Çin'in CPMIEC firması ile yürütülen uzun menzilli hava ve füze savunma sistemine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi projesi kapsamında yüklenici adayı CPMIEC kuruluşu tarafından yapılan ve/veya yaptırılan tasarım, geliştirme ve eklemelere ilişkin fikri ve sınai mülkiyet hakları ülkemize ait olacak. Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi, milli savunma ihtiyaçlarının karşılanması için tedarik edilmekte olup, tedarik edilecek sistemler milli sistemlerle uyumlu olacaktır.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülen tedarik projeleri, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3/b maddesi ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan 2009/15108 sayılı Bakanlar Kurulu kararı kapsamında yürütülmektedir.

İlgili projeler kapsamında gerçekleştirilen ihalelerde; alınan tekliflerin maliyet etkinlik incelemesi ile teklif bedeli, teklifin idari ve teknik yeterliliği, sanayi katılımı ve offset şartları birlikte değerlendirilmektedir. Sistemlerin entegrasyonunda yerli alt yüklenici firma ya firmalar görev alacaktır. Proje kapsamında yürütülecek tüm faaliyetlerin maliyeti teklif bedeli içerisinde yer almaktadır."

Son tarih 30 Nisan

Bir süre önce Türkiye'nin uluslararası yankı yaratan uzun menzilli hava savunma sistemi ihalesinde 31 Ocak olarak belirlenen 3 ayrı firmanın tekliflerinin geçerlilik süresi 3 ay ötelenerek 30 Nisan'a uzatılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber