Sezer-rektörler buluşması ilk 'meyvesini' Gazi'de verdi: Daha fazla 'yasak'

Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in 53 devlet üniversitesinin rektörüyle Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ilk sonuçları, "daha fazla yasak" olarak Gazi Üniversitesi'nde uygulanmaya başladı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in önceki gün 53 devlet üniversitesinin rektörüyle Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ilk sonuçları, "daha fazla yasak, daha fazla kamusal alan" olarak alınmaya başlandı.

Gazi Üniversitesi uygulamakta olduğu başörtüsü yasağının kapsamını dün daha da genişletti. Düne kadar başörtülü öğrenciler başlarını açmadan kampüs içinde, kafeteryalarda başörtülü olarak dolaşabiliyordu. Bu öğrenciler derslere girecekleri zaman amfilerin olduğu binanın önünde başlarını açarak binaya giriyordu; ancak dün sabah kampüsün ana giriş yapısında başörtülü öğrencilere üniversite güvenlikçileri tarafından "Rektörlükten yeni talimat geldi, başlarınızı bundan sonra burada açacaksınız" denildi. Bunun üzerine başörtülü öğrenciler, Teknik Okullar durağının karşısında yer aldığı için oldukça işlek olan kampüs girişinde başlarını açmak zorunda kaldılar. Yeni Şafak'a bilgi veren öğrenciler, bu yılın başından itibaren giriş kapısında başörtüsü açtırma konusunda bir zorlamayla karşılaşmadıklarını söylerken, yeni uygulamanın rektörlerin Çankaya Köşkü ziyareti sonrasında gerçekleşmesine dikkat çekti.

Öte yandan Gazi Üniversitesi Rektörlüğü dün sabah yürürlüğe konulan yeni uygulama hakkında bilgi vermekten kaçındı. Ukrayna'ya giden Rektör Prof. Dr Kadri Yamaç'ın yerine vekalet eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuba Ongun, uygulama hakkındaki soruları cevapsız bıraktı.

Rektörler öğrenci ve hocalardan da kopuk

Sezer'in rektörlere, 'Halktan kopuk olmayın' uyarısını değerlendiren Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, Sezer'in rektörlerin halktan kopuk olduğu görüşüne katıldığını belirterek "Rektörler hocalar ve öğretim üyelerinden bile kopuk" dedi. Hatipoğlu, "Rektörler öğretim üyelerini iki zamanda hatırlıyor. Birinci Anıtkabir'e yürüyüş olduğu zaman çağırmak için, bir de seçim zamanı. Bütün rektörler adete şirket yöneticisi gibi davranıyor" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber