BBDK: Bankalarımız çok verimli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, ?Bankalarımız hiçbir dönem görmediğimiz kadar çok verimli, etkin ve dalgalanmalara dirençli durumda. Bunun için gayet rahatız? dedi.

Bilgin, İktisadi Araştırmalar Vakfı ve Faktoring Derneği tarafından düzenlenen ?Faktoring Sektörü ve Uygulamaları? konulu seminerde yaptığı konuşmanın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bankaların açık pozisyonu açısından piyasaları nasıl gördüğüne ilişkin bir soru üzerine, bankaların açık pozisyonlarını yakından izlediklerini, ancak hiçbir zaman endişeye kapılmadıklarını belirten Bilgin, bir önceki haftaya göre, açık pozisyonun 9 milyar dolardan 7 milyar dolara inmesinin söz konusu olduğunu, bu haftaki rakamları da Pazartesi günü aktaracaklarını kaydetti.

BDDK Başkanı Bilgin, ?Bankalarımız hiçbir dönem görmediğimiz kadar çok verimli, etkin ve dalgalanmalara dirençli durumda. Bunun için gayet rahatız? dedi.

Finansbank'la ilgili National Bank of Greece'in yaptığı başvuruyla ilgili bir soru üzerine de Bilgin, Yunanlı bankanın dün itibariyle başvurusu olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

?Patronlar, teknisyenler oturur konuşur, anlaşır, el sıkışır. Bankacılıkta son noktayı BDDK koyar. BDDK'nın nelere baktığı yönetmeliklerde tek tek sayılmıştır. Biz, bize yapılan başvurularda bunlara göre değerlendirme yapıyoruz. Eksik belgeler varsa bunları istiyoruz. Çok detaylı bilgiler istiyoruz. Dolayısıyla süreç, BDDK'nın istediği bilgilerin, belgelerin ne kadar hızlı verilmesine veya nasıl verileceğine bağlı olarak değişebilir. Onun dışında şu anda inceleme safhasındayız. Daha yeni bir başvuru... Bu gibi kararları BDDK kurulu veriyor. Kurulumuzun değerlendirmesini beklemek lazım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber