Kayıp kamyonlar için memura 40 lira ceza

İstanbul SGK'nın eski yöneticileri döneminde yaşanan 'kayıp kamyon' skandalında, olayı soruşturan dört müfettiş çok tartışılacak bir karara imza attı. Sorumlulara bir kereliğine 'aylıktan 40-150 lira kesme cezası' verildiği öğrenildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 09:34, Son Güncelleme : 18 Aralık 2020 12:36
Kayıp kamyonlar için memura 40 lira ceza

SGK İstanbul İl Müdürlüğü'nde geçen yıl görev değişimi sırasında ortaya çıkan ve STAR'ın yaşanan usulsüzlükleri belgeleriyle ortaya koyduğu 'kayıp kamyon' skandalında şimdi de müfettişlerin rapor skandalı yaşanıyor. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre olayı araştıran dört müfettiş raporlarını tamamladı. 26 Mart'ta onaylanan raporda 'kayıp kamyon'lar yer almazken, olayda adı geçen eski İstanbul SGK İl Müdürü .. ve yardımcıları M. Y. ile E. U.'ya sadece 'aylıktan kesme cezası' verildi. Skandaldan sonra Londra'ya ödül gibi görevlendirme yapılan R. Y.'ın yardımcısı ..ise ceza verilmedi. Milyonlarca liralık hurda kağıdın kaybolduğu olayda verilen 'aylıktan kesme cezası'nın karşılığı sadece 40-150 liraya denk geliyor. 26 Mart'ta SGK Müdürlüğü'nün onayladığı, aylıktan kesme cezası sadece bir kereliğine uygulanacak.

8 klasör dolusu bilgi ve belge

11 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul SGK İl Müdürlüğü'nden SGK Başkanlığı'na bir yazı yazılarak hurda satışları konusunda bir yolsuzluk olayı tespit edildiği, konunun müfettişler tarafından soruşturulması gerektiği talep edilmişti. Önce bir müfettişle başlayan ve daha sonra sayısı dörde çıkan müfettişlere verilen 8 klasör dolusu dosyadaki bilgilere göre SGK İstanbul İl Başkanı R. Y. ve genel müdür yardımcıları M. K., M. Y. ve E. U.'nun döneminde 100'lerce kamyon hurda kağıt, eski bilgisayar, demir masa sandalye, hurdaya ayrılmış eski araçların usulsüz ve ihalesiz satışının yapıldığının tespit edildiği yer aldı. Satışlar karşılığında ise devletin kasasına hiçbir para girmediği belirtildi. Ayrıca ihale yapılmış gibi gösterilip önce malın daha sonra ihalenin yapıldığı dosyalara belgeleriyle kondu. SGK müfettişlerine verilen 8 klasör dolusu dosyadaki bilgilere göre Yıldız ve genel müdür yardımcıları ...'nun döneminde depo defteleri bulunamadı. Çünkü defterler, ihalesiz olarak depolardan satılan kağıtların ne kadar olduğunu gösterdiği için görev değişimi öncesi genel müdür yardımcıları tarafından denetim bahanesiyle tek tek toplandı. Bir daha da yerine konulmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber