Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Sıcaklıklar Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz'de 4 ila 6 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Muğla, Siirt, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Sakarya çevrelerinin sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Yozgat, Sivas, Kayseri, Trabzon'un doğu, K.Maraş'ın batı ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz kıyılarında sis hadisesi, Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz'de 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :İç ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Osmaniye, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Yozgat, Sivas, Kayseri, Trabzon'un doğu, K.Maraş'ın batı ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara (ani su baskını, sel, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Karadeniz kıyılarında yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksama,vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber