Bahçeli seçimin galibini açıkladı/ Video

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin galibinin MHP olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parlamentoda partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, 30 Mart'ta milli iradenin tezahür ettiğini belirterek, ağır aksak da olsa Türkiye'de demokratik mekanizmalar işlediğini, millet egemenliğinin varlığını sürdürdüğünü söyledi. Seçimlerin genel anlamda huzur ve sükünet içinde geçtiğini ifade ederek, çeşitli illerde meydana gelen şiddet ve kavga olaylarının herkesi üzdüğünün altını çizen Bahçeli, "Sandık, savaş meydanı, ölüm kalım arenası değildir" diyerek yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti.

"Yaşadığımız sorunların temelinde Türkiye'nin nasıl yönetildiğinden ziyade kim ya da kimler tarafından yönetildiğinin, hangi zihin merciinden bakıldığının ön planda olması yatmaktadır" ifadelerini kullanan Bahçeli, sorgulanması gereken konunun, demokrasinin adalet olmadan arzu edilen sonuçları verip vermeyeceği, beklentileri karşılayıp karşılamayacağı meselesi olduğunu söyledi. Bahçeli, "Unutmayalım ki, demokrasi adaletin tesisi için yeterli bir şart olmasa da en azından gerekli bir unsurdur. Demokratik süreçlerin adalet ilkeleriyle çelişmemesi, yönetimde istikrarı ve milli vicdanlarda itidali temin edecektir. Demem odur ki, demokrasinin sağlığı ve sürdürülebilirliği adaletle birebir irtibatlıdır. Siyasi çoğunluk vasıtasıyla ve sandıktan alınan yetki kanalıyla adaletin sağlanması, ardında da fonksiyonlarının devre dışı bırakılması eşyanın tabiatına ve insan olmanın derin kavrayışına elbette aykırıdır" dedi.

Türk milletinin 30 Mart'ta siyasi aktörlere bir mesaj verdiğini söyleyen Bahçeli, "Türk milleti 30 Mart'ta bir tavır takınmış, sonuçta seçimini yapmıştır. Fakat daha önemlisi Türk milleti 30 Mart'a ayrı bir anlam yüklemiş, bugüne kadar benzerine rastlanmayan bir psikolojik ve sosyolojik atmosferde sandığa gitmiştir. 30 Mart'a 17 ve 25 Aralık'ın gölgesi düşmüştür, yeterli ve doyurucu değilse de tesiri dokunmuştur" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber