Maden tasarısında olmaması gereken düzenlemeler

Bakanlar Kurulu tarafından geçtiğimiz haftalarda Meclise sunulan kanun tasarısında, bürokrasimizin hastalıklarını görmek mümkün..

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Haziran 2014 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maden tasarısında olmaması gereken düzenlemeler

30 Mayısta Meclise sevk edilen Maden tasarısı, Yürürlük maddesiyle birlikte toplam 61 maddeden oluşmaktadır.

Ambulansın peşine takınan araçlarda olduğu gibi, tüm Türkiye'yi etkileyen Soma Maden kazası sonrasında maden sektörünü düzenlemek için hazırlanan kanun tasarısına, bir çok kurum kendi özel işlerini koydu.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

Sosyal Güvenlik Kurumu; el koyduğu taşınmazların satışında KDV alınmamasından eğitim ve araştırma işleri için bir Başkanlık kurulmasına, 20 sözleşmeli personel alımından sağlık veri satışına, sahip olunan gayrimaddi hakların satımından komisyonlara SGK dışından çağrılanlara 6500*gösterge üzerinden ödeme yapılmasına değin onlarca konuda, kanuna madde eklemiştir. Bunların hiçbirisi soma maden tasarısı ile ilgili değildir.

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜİK'te 4/C'li personele 2005'ten bu yana yanlış yapılan ödemeler için düzenleme yapılmaktadır.

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI

5 Müsteşarlık muavini alımı için, teşkilat kanununa hüküm konulmaktadır.

TÜRKİYE İŞ KURUMU

İş ve Mslek Danışmanlarının mağdur oldukları bir konuda mali bir düzenleme yapılmaktadır. (İMD'ler hakkında yapılacak düzenleme yerindedir. Ancak bize göre yeri bu tasarı değildir.)

Not: Yukarıda yer verilen maddelerin bir kısmı komisyon çalışmaları sırasında tasarıdan çıkarıldı. Ancak Bakanlar Kurulundan geçen ve Meclise sevk edilen düzenlemenin ilk halinde bu maddeler bulunmaktaydı. Bu nedenle konu, düzenlemenin ilk hali esas alınarak hazırlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber