Laboratuvarı olmayan okulun bilişim başarısı

Kırıkkale'de okudukları lisede bilgisayar laboratuvarı, bilgisayar dersi ve öğretmeni olmayan iki öğrenci, Eğitimde Bilişim İnternet Kültürü Oluşumu Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2014 21:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Laboratuvarı olmayan okulun bilişim başarısı

Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan, bilgisayar laboratuvarı, bilgisayar dersi ve bilgisayar öğretmeni olmayan 12'inci sınıf öğrencileri Sefa Uygun ve Ali Özdemir, katıldıkları Eğitimde Bilişim İnternet Kültürü Oluşumu (e-BİKO) Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda dünya üçüncüsü oldu. Uygun ve Özdemir, 10-12 Mayıs tarihlerinde Ankara'da düzenlenen, 38 ülkeden 6 bin 335 öğrencinin 4 bin 750 proje ile yarıştığı Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'na, "Cumhuriyetimizin Eş Zamanlı ve Kronolojik Ansiklopedisi" (CEZKA) adlı web sayfası tasarımı ile katıldı. İki öğrenci, okulda bilgisayar laboratuvarı ve eğitimi olmamasına rağmen Bilişim Olimpiyatı'nda dereceye girerek, önemli bir başarıya imza atarken, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin de gurur kaynağı oldu. Öğrencileri yarışmaya hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nurcan Akbaş, daha önce Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi'nde 8 yıl görev yaptığını söyledi.

EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLARIMIZ MUTLAK YETENEKLİLER

Üstün yetenekli çocukların çok başarılı olduklarını anlatan Akbaş, şöyle konuştu: "Ama ben inanıyorum ki ülkemizdeki bütün gençler, özellikle meslek liselerinde eğitim gören çocuklarımız mutlak yetenekliler. Bu yetenekleri ortaya çıkarılmalı, ilgi alanlarına göre çalışmalar yapmalılar. Okulda öğrencileri tanımaya başladıktan sonra hepsinin ilgi alanına göre farklı aktivitelere, sosyal projelere ve yarışmalara dahil olmaları için çalıştık. Öğrencilerimiz de web tasarımına, internetle ilgili çalışmalara ilgi duyuyorlardı. Biz de bu yarışmaları takip ediyorduk. Bu yıl düzenlenen Eğitimde Bilişim İnternet Kültürü Oluşumu Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'na katılabileceğimizi düşündük." Akbaş, öğrencilerin hazırladığı CEZKA web tasarımının dünyada web sayfası olarak karşılaşılan bir sayfa tarzı olmadığını öne sürdü. Akbaş, projenin yapım aşamasının 4 ay sürdüğünü belirtti.

ANESTEZİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN BİLİŞİM BAŞARISI

Uygun ve Özdemir'in Anestezi Bölümü öğrencileri olduğunu dile getiren Akbaş, projenin branş olarak da öğrencilerin eğitim gördüğü alanın dışında olduğunu kaydetti. Akbaş, öğrencilerin isterlerse her alanda başarılı olabileceğini belirterek, "Öğrencilerimiz haftada 3 gün staj yapıyorlar. 2 gün okula geliyorlar ve hafta sonları da KPSS'ye çalışıyorlar" şeklinde konuştu. Öğrencilerden Sefa Uygun da projenin ismini Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin belirlediğini söyledi. Bu yönde düşündüklerini ve buna göre de tasarımı yaptıklarını anlatan Uygun, çok zaman ayıramadıkları projeyi belirli saatlerde okulda ya da başka yerlerde birkaç saatlerini ayırarak hazırladıklarını vurguladı. Ali Özdemir ise, sahip oldukları imkanlar gözönüne alınınca kazandıkları üçüncülüğün kendileri için çok büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, hayalinin devlet memuru göreve başlamak olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber