Avcı: İtibarımı geri istiyorum

Emniyet’teki derin yapıyı deşifre ettiği için örgütün kumpasıyla 44 ay hapis yatan eski polis şefi Hanefi Avcı: Cemaat, polis ve yargıyı kullanarak hukuk dışı işler yaptı. Beş yıl önce özel yetkili savcılara paralel imamların ismini verdim. Araştırmadılar.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Temmuz 2014 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı: İtibarımı geri istiyorum

EMRE ÖZTÜRK

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı gibi kritik görevlerde bulunan, Emniyet'e çöreklenen 'paralel yapı'nın kumpasıyla 44 ay hapis yatan polis şefinden çarpıcı açıklamalar... Anayasa Mahkemesi'nin 'Hakları ihlal edildi' kararıyla tahliye olan Hanefi Avcı, AKŞAM'a konuştu:

- 2009'da İstanbul ve Ankara'daki özel yetkili savcılara, Emniyet içindeki derin örgütün yasadışı dinlemelerinin belgelerini verdim.İmamlarının isimlerini söyledim. Kitap yazdım. Ama o savcılar dava açmadı. 5 yıl geçti, dava son verdiğim ifade üzerinden açılacak.

AYM BENİ HAKLI ÇIKARDI

- Cemaatin, devletin polisini ve yargısını kullanarak hukuk dışı işler yaptığını tespit ettim. Anayasa Mahkemesi'nin; 'özel yetkili savcıların yaptıklarının hukuka aykırı olduğunu' beyan etmesi, bugüne kadar söylediklerimi resmi olarak tescil etti.

BİR GECEDE SİLERSİNİZ

- Yasadışı dinlenen insan sayısının en az 10 bin olduğu kanaatindeyim. Üstüne gidilirse bu rakamın çok daha yüksek olduğu ortaya çıkacaktır. Dinlemeleri yapanların alacağı ceza basit bir ceza değil.

- Bu yapıyı bir anda bıçak gibi kesemezsiniz. Kendi yöntemleriyle üstlerine giderseniz bir gecede silersiniz ama Türkiye bir hukuk devleti. Devletin çarkı işlemeye başladı, hiçbir kuvvet karşısında duramaz.

İTİBARIMI GERİ İSTİYORUM

- Dosyamı önce 'Devrimci Karargah', bir şey çıkmayınca da 'Oda TV' davasına koydular. Çünkü 'Oda TV'nin kapsamı genişleyecek, 'Zirve Yayınevi' davasına bağlayacaklardı. O savcılar görevden alınmasaydı gazeteciler tutuklanacaktı. Ancak bu plan tutmadı. İnsanlar bir film gibi izliyor ama paralel yapı dünyanın en vahşi katliamını yaptı.

- İhraç kararları dolayısıyla mesleğe dönmem zor. İade-i itibar için dilekçe verdik.

SIRA MEDYA SERMAYE VE HOCALARA GELECEKTİ

7 Şubat 2012 (MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağrılması) Cemaat ile hükümet arasındaki husumetin zirveye çıktığı tarihtir. Paralel yapı, politikalarını toplumun her katmanına uygulamak istiyor. Önce Emniyet ve orduda kendi iç muhaliflerini elediler. Sıra medya, sermaye ve üniversitelerdeki isimlere gelmişti. Örgüt artık meşruiyetini yitirdi. Sonunda kaybedecekler.

BAŞARSALARDI KİRLİ İTTİFAK YAPACAKLARDI

17 ve 25 Aralık girişimleri iddia edilen bir yolsuzluk ithamını ortaya çıkarmak değil seçilmiş bir hükümeti devirme denemesiydi. Eğer başarılı olsalardı Başbakan'ı tutuklayamazlardı ancak sonraki hükümette yargılayabilirlerdi. Başarsalardı kiminle ne yönde ittifaklar içinde olacaklarını bilmiyoruz. Basın, siyaset ve sermaye grupları içinde mutlaka mutabakatları vardır. İşte burası esas karanlık olan nokta.

DEŞİFRE OLAN İSİMLER 'ÜST' YAPIDA DEĞİL

Darbe girişiminin ardından birçok kamu görevlisinin yeri değiştirildi. Cemaatin önde gelen bazı isimleri kaçtı. Ancak kamuda ismi bilinenler derin yapılanma içinde üst noktalarda değil. İyi bir soruşturmayla paralel yapıda büyük bir panik başlatabilirsiniz. Birçok masum insan hakkında hazırladıkları belgelerin kendileri suç niteliğinde deliller.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber