Ayasofya'da müdür üçüncü kez mahkemeyle geri döndü

Haber Giriş : 21 Haziran 2006 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme, "turnike yolsuzluğu"ndan yargılanan Ayasofya Müzesi'nin eski müdürü Akkaya hakkında, "Kusuru atama için yeterli değil" kararı verdi

Milliyet'in ortaya çıkardığı "turnike yolsuzluğu" davasında yargılanan Ayasofya Müzesi'nin eski müdürü Mustafa Akkaya görevine geri dönüyor.

Müfettiş raporlarında, özel bir sistemle müzenin giriş turnikelerinin boşa dönmesini sağlayarak aynı biletleri tekrar satıp devleti zarara uğrattıkları öne sürülen Akkaya ile birlikte müzede görevli 12 kişinin, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamaları devam ediyor.

Bu üçüncü dönüşü olacak
Usulsüzlük ve ihmal gerekçeleriyle görevinden 3 kez uzaklaştırılan Akkaya, daha önce yargı kararlarıyla geri dönmüştü. En son Ayasofya Müzesi'nin dış ışıklandırma sisteminin bir yıl boyunca arızalı kalmasına sebep olduğu ve bunu üst makamlara bildirmeyerek görevini yerine getirmediği gerekçesiyle maaştan kesme cezasına çarptırılan Akkaya, Yozgat Müze Müdürlüğü'ne tayin edilmişti.

'Atama ceza amaçlı'
Akkaya son karar üzerine Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkemenin kararında şu ifadelere yer verildi: "Davacının, hizmetin yürütülmesinde kusurlu davranışları bulunmakta ise de bu davranışlar nedeniyle disiplin cezası ile cezalandırılmış olup aynı fiilin naklen atamaya gerekçe olarak alınmasının atamanın cezalandırma amacını taşıdığı gibi, davacının disiplin cezasına neden olan fiilerinin görev yerinin değiştirilmesini gerektirecek nitelikte olmadığı sonucuna ulaşılmıştır."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber