Teslim olan polislerden biri tutuklandı

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılmasının ardından teslim olan 2 şüpheli polisten Ramazan Bolat tutuklandı, Kazım Aksoy serbest bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2014 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teslim olan polislerden biri tutuklandı

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılmasının ardından teslim olan 2 şüpheli polisten Ramazan Bolat tutuklandı, Kazım Aksoy serbest bırakıldı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polis içinde bulunan İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ve Komiser Ramazan Bolat, dün saat 21.00 sıralarında avukatları ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, sorgulama sonrası Ramazan Bolat'ın "özel hayatın gizliliğini ihlalden" tutuklanmasına karar verirken, Kazım Aksoy'un ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına hükmetti.

Kazım Aksoy, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, serbest kaldığı için mutlu olmadığını belirterek, "Eğer cezaevine girseydim, tutuklansaydım da üzülmeyecektim. Benim serbest kalmam suçsuz olduğum anlamına gelmemektedir. Arkadaşlarımın tutuklanmaları da onların suçlu olduğu anlamına gelmemektedir. Çünkü ortada herhangi bir suç yok." diye konuştu.

Arkadaşlarının neden tutuklandıklarını anlayamadıklarını belirten Aksoy, şunları söyledi:

"Günlerdir kaçtı diyerek haberler yapılıyor. Biz kaçmadık, kaçmayız da biz bu vatanın evladıyız. Bizim kaçacak başka bir vatanımız yok. Bu vatanı da kimseye bırakacak değiliz. Bu Selam-Tevhit Terör Örgütü alenileştiği zaman nasıl bir örgüt olduğunu herkes görecek. Nasıl ülkemizin sırlı bilgileri başka ülkelere satıldığı görülecek. Nasıl casusluk yapıldığı görülecek."

Ramazan Bolat'ın tutuklanmasına ilişkin eleştirilerde bulunan avukat Ömer Turanlı ise "Müvekkilim Ramazan Bolat, hukuk tarihine geçecek enteresan bir kararla Türk Ceza Kanunu'nun 134/2 maddesi gereğince yani özel hayatın gizliliğini ihlal suçlamasıyla tutuklanmıştır. Bu maddenin cezası 1-3 yıl arasıdır. Yani en az 1, en fazla 3 yıldır. 1-3 yıl cezası bulunan bir suçtan tutuklanma olayı öyle zannediyorum ki ilk kez bu mahkemede olmuştur. Bu karar hukuk tarihine maalesef çok kötü bir şekilde geçecektir. Tarih bunları yazıyor" ifadelerini kullandı.

Avukat Kamil Ata da "Evrakta sahtecilik ve casusluk" iddialarından bir delil bulunamadığını savundu. Ata, "Özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçe gösterilerek müvekkilim Ramazan Bolat tutuklandı. Bizde artık şu kanaat hasıl oldu. Tutuklanacakların listesi belli. Hiçbir belge bulamazsa saçın dökülmüş diye tutuklanacak" diye konuştu.

Teslim olan 2 şüpheli polisten Özgür Açıkgöz tutuklandı, Hasan Yüksek serbest bırakıldı

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten, bugün avukatları ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olan Açıkgöz ve Yüksek'in sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, sorgulama sonrası Özgür Açıkgöz'ün tutuklanmasına karar verirken, Hasan Yüksek'in ise serbest bırakılmasına hükmetti.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten teslim olan ve haklarındaki yakalama kararı kaldırılan polis sayısı, önceki gün gözaltına alınan şüpheli İsmail Yalınız'ın da sorgulanıp serbest bırakılmasıyla 11 oldu. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu diğer 6 polis hakkındaki yakalama kararı devam ediyor.

Açıkgöz'ün de tutuklanmasıyla "casusluk" suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi tutuklanmış oldu.

- 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı

Emniyetteki "paralel yapı'' operasyonu kapsamında "casusluk" suçlamalarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu cumhuriyet savcılarından İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında 11 kişinin tutuklanmasına ve adli kontrol tedbiri konulan 8 kişi dahil 38 kişinin serbest bırakılmasına ilişkin itirazı, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirilmişti.

Savcılığın, şüphelilerin serbest bırakılmaması ve tutuklanması gerektiğine yönelik talebini inceleyen hakimlik, sevk edildikleri İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınamayan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Bu kişilerden daha önce farklı zamanlarda adliyeye gelen Mehmet Kılıç, Hidayet Kemal, Mücahit Gökoğlu, Faruk Kıvrak, Kürşat Durmuş ve Gafur Ataç ile gözaltına alınarak adliyeye getirilen İsmail Yalınız hakkındaki yakalama kararları, sorgulanmalarının ardından kaldırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber