Ünalan: Hakim, savcılara verilen haklardan memurlar da yararlansın

Büro Memur Sendikası Genel Başkanı Uğur Ünalan, adliye çalışanlarının en düşük ücreti alan memur sınıfında olduğunu belirterek, ''Adalet Bakanlığı yetkililerini adaletsizliğe bir an önce son vermeye davet ediyoruz. Hakim ve savcılara verilen haklardan memurların da yararlanmasını istiyoruz'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2014 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ünalan: Hakim, savcılara verilen haklardan memurlar da yararlansın

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde sendika üyeleri ile açıklama yapan Ünalan, kamu görevlilerinin en mağdur kesimin başında olduğunu ve her geçen gün mahkemelerin iş yükünün arttığını, fakat çalışanların ücretlerinde iyileştirme olmadığını belirtti.

Ünalan, adalet çalışanlarının unutulduğunu, olağan dışı iş yüküne rağmen adliye çalışanlarının en düşük ücreti alan memur sınıfında olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Adalet Bakanlığı yetkililerini adaletsizliğe bir an önce son vermeye davet ediyoruz. Hakim ve savcılara verilen haklardan memurların da yararlanmasını istiyoruz. Yine bir dilekçe ile hiçbir izne tabi olmadan soruşturma geçiren ve haksız yere cezalara çarptırılan memurlarımız sicil affı beklerken bu affın sadece hakim, savcılara yapılıyor olması, yine memurlarımızı derinden yaralamıştır. Adliye çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi, ücretlerinin iyileştirilmesi gerekmektedir.''

Adalet çalışanlarının 18 aydır alamadığı fazla çalışma ücretlerinin verilmesi gerektiğini anlatan Ünalan, gerekli çalışmaların yapılmasını ve çalışanların yasa dışı hayal kırıklıklarının bir an önce son bulmasını istediklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından gruptakiler, temsili olarak hazırladıkları adalet terazisinde de aldıkları ücretlerin dengesiz olduğunu gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber