Habur'da rüşvete 26 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
P>Habur Sınır Kapısı'nda 6 ay süren teknik takip sonucunda yürütülen ''İpekyolu-1'' operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 35 kişiden 26'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığının 6 ay süren teknik takip sonucu ortaya çıkardığı Habur Sınır Kapısı'ndaki akaryakıt kaçakçılığı ve rüşvet ilişkileri üzerine başlatılan çalışmalar sonucu gözaltına alınan 14'ü memur, 35 kişi Silopi Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünden sonra Silopi Adliyesine çıkarıldı.

Savcılıkta ifadeleri alınan 35 kişiden 9'ü serbest bırakılırken, 26 kişi tutuklanmaları talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, aralarında Tasiş Müdürü ile 12 memurun bulunduğu, 26 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Gümrük kapılarında, ''standart depo fazlası'' olarak tespit edilen petrol ürünlerinden, vergi harcı alınması zorunluluğuna uyulmadığı ve gümrük memurlarının Irak'tan Türkiye'ye giren araçlardaki fazla benzini, tankerlere yükleyerek kendi zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında

Tasiş Müdürü ve personelinin de bulunduğu 14'ü memur toplam 35 kişi

gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber