Şener'den offshorezedeye ödeme müjdesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şener, son bir ayda offshore'dan mevduata dönen 11 bin 314 kişiye 543.6 milyon YTL ödeme yapılacağını söyledi.

İmar Bankası'na el konulmadan önceki son bir ayda offshore'dan mevduata dönenlere ödeme yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı imzaya açıldı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, son bir ayda offshore'dan mevduata dönen 11 bin 314 offshorezedeye 543.6 milyon YTL ana para ve faiz ödeneceğini söyledi. Şener, Cumhurbaşkanı Sezer'in ilgili kararnameyi onaylamasının ardından, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun ödeme ile ilgili işlemleri başlatacağını duyurdu. Şener, bugüne kadar İmar Bankası mudilerine 15 etap halinde 8.1 milyar YTL kaynak aktarıldığını belirtti.

Şener, turizm sektöründe KDV'nin yüzde 8'e indirileceğine yönelik açıklamalarla ilgili olarak,?Şu an herhangi bir alanda KDV indirimi ile ilgili bir çalışma yok? diye konuştu. Bazı bakanların, zaman zaman alanları ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirten Şener, bu tür konularda düzenlemelerin bütçe yapılırken ele alınabileceğini kaydetti.

?FDF HEDEFİ AŞABİLİR'

Bütçe disiplini sayesinde faiz dışı fazlanın vergi performansını etkilediğini vurgulayan Şener, 2006 yılında faiz dışı fazlanın yüzde 6.5'i aşma ihtimali bulunduğunu kaydetti. Borsa spekülatörleri ile ilgili yürütülen geniş çaplı operasyonu değerlendiren Şener, bunun, kuralların iyi işlediğini bir göstergesi olduğunu belirterek, ?Bu kararlılığın ortaya çıkması güven artırıcı bir durum olarak değerlendirilmesi gerekir?dedi

?HEDEFLERDE REVİZYON YOK'

Ekonomik hedeflerde bir revizyonun olup olmayacağı konusunda Şener, ?Şu an revizyon ve benzeri bir takım değerlendirmeler yok. Biz programı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz? diye konuştu.

?İNİŞ-ÇIKIŞLARI DOĞAL KARŞILAMAK GEREK'

Piyasalardaki dalgalanmaları da değerlendiren Başbakan Yardımcısı, önemli olan unsurun uygulanan program olduğuna işaret etti ve bunun sağlıklı şekilde yürütüldüğünü, dış etkili sermaye hareketlerinin zaman zaman olabileceğini belirtti Şener, 2002'den beri borsada iniş-çıkışlar olabildiğine vurgu yaparken, ?Bu durumu da doğal karşılamak gerek? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber