Bakan Çelik: Talimat müdürden

Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, AKP'nin toplantısına formalarıyla katılan öğrenciler için açıklama yaptı. Bakan, katılımın Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Güneş'in bilgisiyle olduğunu belirtti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP'nin İstanbul'da düzenlediği "Gençler Buluşuyor, Geleceği Konuşuyor" adlı toplantıya öğrencilerin katılması için Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer İlhan Güneş'in telefonla talimat verdiğini doğruladı.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in soru önergelerine toplu yanıt gönderen Çelik, İstanbul Valiliği'nin basında çıkan haberler üzerine inceleme yaptığını bildirdi.
Çelik, Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı toplantı için bir yönlendirme yapılmadığını belirtti.

Çelik, Milliyet'in 25 Mayıs 2006 tarihinde "Formayla AKP toplantısına" başlığıyla yayımladığı haberdeki formalı öğrencilerin ise Ayşe Ege Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri olduğunu ve toplantıya Okul Müdürü Gülseren Akman ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Abaoğlu ile katıldıklarını bildirdi. Çelik, valilik raporuna atıf yaparak şu bilgileri verdi: "Bu katılımın İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer İlhan Güneş'in telefonla verdiği belirtilen bilgi dahilinde yapıldığının doğruluk kazandığının, anılan idarecilerin bu davranışlarının soruşturmayı gerektirecek nitelikle olduğunun belirtildiği ve idareciler hakkında getirilen tekliflerin valilikçe işleme konulduğu anlaşılmaktadır." Çelik, ceza konusunda ise bir açıklama yapmadı. Çelik, 3 Mayıs 2006'da Adıyaman Atatürk Stadyumu'nda gruplar halinde bulunan öğrencilerin ise yönetici veya öğretmenler tarafından yönlendirilmediğini söyledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber