Türkiye'ye yönelik siber saldırıda, bazı mailler ele geçirilmiş

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2015 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'ye yönelik siber saldırıda, bazı mailler ele geçirilmiş
Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye Elektronik Ordusu olarak ifade edilen grubun Türkiye'ye yönelik siber saldırısı sorulan Arınç, 2012'de Siber Güvenlik Kurulu adıyla bir çalışma yapıldığını, bilgisayar korsanlarıyla mücadele etmek için oluşturulan kurulun, kurumlar için kritik öneme sahip internet altyapısının korunması için çalışmalar yaptığını söyledi.

Aynı zamanda Türk Standartları Enstitüsünce siber korsanlara karşı "beyaz hacker" eğitimine de başladığını bildiren Arınç, hükümetin bu konuda 2012'den itibaren Türkiye'de altyapının korunması amacıyla bir güvenlik kurulu oluşturduğunu ve bu kurulda ilgili bakanların müsteşarları veya genel müdürlerinin görev yaptığını, bugüne kadar da olumlu çalışmalar yürüttüklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorduğunuz konu üzerinde şu bilgiye sahibim: Evet böyle bir korsan çalışması Türkiye'de belli kurumlar için maalesef yapılmıştır. Ancak bunlar e-mail yani e-posta üzerinden yapılan görüşmeleri veya kayıtları, 2004-2005 yılları, bir miktarı da 2010'a ait olmak üzere maalesef hackerler tarafından ele geçirildiği doğrulanmıştır. Bu konuda ilgili kurumlar da soruşturmayı yapmak üzere çalışmalarını hızlandırdılar. Yani bunu yüzde 100 önlemenin mümkün olmadığı anlaşılıyor ki bu Amerika için de geçerlidir, bir başka demokratik Batı ülkesi için de geçerlidir. Buna karşı azami tedbirlerin alınması, kaldı ki e-mailler üzerinden yapılan böyle bir korsanlığın da güvenlik riski taşıyan konuları içermediği de anlaşılmış olacaktır. Ama bu bizim için bir ikazdır. Bu ikaz karşısında da hem ilgili kurumlar hem de bütün kurumlarımız Başbakanlık Müsteşarımız tarafından dikkatle konunun takip edilmesi yönünde uyarılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber