Fatih Birol IAE İcra Direktörü oldu

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu 7 Haziran 2014'te dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul 3. Havalimanı'nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öte yandan Başbakan, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörlüğü'ne Fatih Birol'un getirildiğini açıkladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2015 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fatih Birol IAE İcra Direktörü oldu

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Yeni havalimanının ilk bölümünün 29 Ekim 2017'de açılacağını söyleyen Davutoğlu, "Topografik olarak en doğru alanın seçildiğini düşünüyoruz. Bu alana 5 milyon ağaç dikilecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu Fatih Birol'un Uluslararası Enerji Ajansı'nın İcra Direktörlüğü'ne seçildiğini de açıkladı.

Davutoğlu'ndan 3. havalimanı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Bizim için çok gurur verici

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörlüğü'ne seçilen Fatih Birol'u tebrik ederek, "Bu elbette bizim için çok gurur verici" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, IEA'da başekonomist olarak görev yapan Birol'un ajans tarihinde ilk defa üye ülkelerin tamamının oyuyla seçilen ilk direktör olduğunu kaydetti.

Birol'un IEA İcra Direktörlüğüne seçilmesini Bakü'deki temasları sırasında takip ettiklerini belirten Yıldız, "Bu elbette bizim için çok gurur verici. Şu ana kadar aynı kurumda başekonomist görevini başarıyla sürdüren sayın Birol, inanıyorum ki aynı başarıyı kurumun en üst yetkilisi olarak da sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Birol'un direktör olarak seçilmesinin Türkiye'nin enerji diplomasisindeki başarısının yansıması olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu ayrıca, ülkemizin enerji diplomasisindeki başarısının da bir yansımasıdır. Sayın Birol'un dünya enerjisiyle ilgili bilgi birikimini ve bizim enerji diplomasimizdeki tecrübelerimizi, ülkemiz lehine şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte devam ettireceğiz. Ben kendisini bir kez daha tebrik ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber