Erdağı davası YAŞ sonrasına

Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, komutanlığı sırasında ihalede usulsüzlük yaptığı iddiasıyla 9 sanıkla birlikte yargılanan Korgeneral Erdağı'nın davasını YAŞ toplantısı sonrasına erteledi

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı sırasında inşaat ihalesinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle 10 sanığın yargılandığı davada bilirkişi oluşturulmasına karar verdi. Duruşma, 1 Eylül'e ertelendi. Böylece, sanıklar arasında bulunan 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı'nın mahkeme önüne çıkması, terfisinin ele alınacağı ve 1 - 4 Ağustos arasında yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısının bir ay sonrasına bırakılmış oldu.

İfadeyi reddetti

Dünkü duruşmaya, sanıklardan eski 8. Kolordu Komutanlığı Maliye Bütçe Şube Müdürü emekli Albay Yücel Boztuna ile dönemin İstihkam Şube Müdürü Erdoğan Yılmaz ve avukatları katıldı. Görevi suiistimal etmek suçlarından ifade veren Boztuna, Elazığ'da tutuklu bulunduğu sırada 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcısı'nca alınan ifadesini reddetti.

"Tutuklu olması ve psikolojik sorunları bulunduğu" gerekçesiyle ifadeyi okumadan imzaladığını savunan Boztuna, duruşmada okunan ve kabul etmediği savcılık ifadesinde şunları söylemişti: "Erdağı bana, 'İnşaatları yapan Bul İnşaat'ın sahibi müteahhit Nusret Altıncı ile 1.2 trilyon liraya anlaştım. Dosyalarını buna göre hazırlayın' emrini verdi. İşi Altıncı'ya verebilmek için ödenekleri 4'e böldük. Biz sadece emirlere uyduk. Emanet Komisyonu Başkanı Yüzbaşı Çağlar Keskin, "'Komutan bu kâğıtları imzalattırıyor ama inşallah başımız belaya girmez' demişti."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber