Isparta Belediyesinde sendika kavgası

Haber Giriş : 27 Temmuz 2006 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-Is'e bagli Belediye-Is Sendikasi Genel Baskani Nihat Yurdakul, Isparta Belediyesi'nde son iki ay içinde, Hak-Is'e bagli Hizmet-Is'e 'üye olmaya zorlanan' 205 belediye isçisinin görev yerlerinin degistirildigini, bazi üyelerinin hizmet akitlerinin askiya alindigini ve 65 üyelerinin isten çikarildigini ileri sürdü.

Yurdakul yaptigi açiklamada, 'Isparta Belediye Baskani Hasan Balaman, belediye isçilerini 'benim sendikam' dedigi Hak-Is'e bagli Hizmet-Is sendikasina üye olmaya zorlamaktadir' dedi. Hizmet-Is'e üye olmak istemeyen isçilerin 'baski, tehdit ve sürgüne' maruz kaldiklarini öne süren Yurdakul, Isparta Belediye Baskani'nin Anayasa ve yasalara aykiri davrandigina dikkat çekti. Yurdakul ayrica, Isparta Cumhuriyet Bassavcisi Erol Tosun'u göreve davet etti.

Isparta Belediye Baskani Hasan Balaman ise konuya iliskin ANKA'ya yaptigi degerlendirmede, iddialarin 'hepsinin yalan' oldugunu savundu. Göreve geldigi zaman belediyede asiri isçi fazlaligi oldugunu ileri süren Balaman, isçilerden is akitlerini zaman zaman askiya aldigini, isçileri sonra tekrar ise baslattigini söyledi.

'BELEDIYE-IS'E DAVA AÇAMAYI DÜSÜNÜYORUM'

Belediye'deki sendikali isçilerin bazilarinin sendikadan memnun olmadigini ve bunun üzerine Hak-Is'te örgütlenmeye basladiklarini açiklayan Balaman, bu yönde bir baskilari olmadigini ve bütün sendikalarla irtibatta olabilecegini dile getirdi. Belediyede Türk-Is'in 250, Hak-Is'in ise 240 üyesi bulundugunu kaydeden Balaman, 'Sendikalar arasidaki kavgayi bize yansitmaya çalisiyorlar. Isçilerin üzerinden siyaset yapilmasina izin vermeyiz' dedi. Balaman, Belediye-Is'in kamuoyunu yanlis yönde bilgilendirdigini ileri sürerek, hakkinda dava açmayi düsündügünü bildirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber