YAŞ'ın sürprizi ihraçlar ve tek bekâr orgeneral

Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükanıt'tan sonra Kara Kuvvetleri'ne Başbuğ, Jandarma'ya Koşaner atandı, 17 kişi gerekçesi açıklanarak atıldı, tek bekâr orgeneral Tuncel de 1. Ordu'ya geldi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasından sonra, Yüksek Askeri Şura toplantıları sürpriz kararlarla sonuçlandı. İlk sürpriz, 17 personelin gerekçeleri açıklanarak ihracı oldu. 32 general ve amiral ile 47 albayın terfi ettiği, 32 general ve amiralin görev süresinin uzatıldığı YAŞ'ta beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanı İlker Başbuğ getirilirken, bir yıl daha görevde kalması beklenen Genelkurmay 2. Başkanı Org. Işık Koşaner Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. Büyükanıt'ın çalışma arkadaşı Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. Ergin Saygun da Genelkurmay 2. Başkanı oldu.

TEK BEKAR ORGENERAL

TSK'nın tek bekâr orgenerali olan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel'in, İstanbul'da bulunan 1. Ordu Komutanlığı'na getirilmesi oldu. Tuncel'in yerine 2.

Ordu Komutanı Org. Şükrü Sarıışık atandı. Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ile 3. Ordu Komutanı Org. Orhan Yöney'in görev yerleri ise karşılıklı olarak değiştirildi.

TAŞKESEN YERİNE ÖZKILIÇ

Bu yıl orgeneralliğe atanan Hasan Iğsız'ı 2. Ordu Komutanlığı'na, Avni Atilla Işık'ı ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na atayan Şura, "özel nedenlerle" emekliye ayrılan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen'in yerine, Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç'ı getirdi. Genelkurmay Genel Sekreterliği'ne ise Kara Kuvvetleri Personel Başkanı Salih Zeki Çolak atandı. 8. Kolordu Komutanlığı sırasında kolordu inşaatı yapımına adı usulsüzlük karıştırdığı iddiasıyla Askeri Mahkeme'de yargılanan 3. Kolordu Komutanı Korg. Ethem Erdağı, görev süresi uzatılanlar arasında yer aldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber