Davutoğlu'ndan 6 akademisyene hadis ve siret ödülü

Davutoğlu, Meridyen Derneği tarafından Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programı, bazı akademisyenlere ödül verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2015 04:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Davutoğlu'ndan 6 akademisyene hadis ve siret ödülü

Davutoğlu, Meridyen Derneği tarafından Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programı, Mevlid-i Şerif Programı ile 6. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in alemlere rahmet bir şahsiyet olmasının yanı sıra hayatının tüm detayları bilinen tarihi bir şahsiyet olduğunu belirtti.

- Ödüller

Etkinlikte, 6. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödülleri verildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu "Makale" dalında Sezai Engin birinci olurken, "Yüksek Lisans Teşvik Ödülü" dalında Fatma Betül Altıntaş birincilik, Özlem Demir mansiyon ödülünü aldı. Yarışma kapsamında "Doktora" dalında Fatma Kızıl ile Mahmut Yazıcı'nın çalışmaları, jüri tarafından birincilik ödülüne değer bulundu.

"Hadis ve Sirete Hizmet Onur Ödülü"ne, İslam Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük layık görüldü.

Küçük'e ödülü takdimi sırasında konuşan Başbakan Davutoğlu, Küçük'ün yaptığı ilimle yaşadığı hayatı birleştiren nadir bilim adamlarından olduğunu belirterek, "Raşit Küçük hocamız, hadis ahlakıyla yaşadı ve öğrendiği her hadisi, biz şahidiz ki, hayatına uyguladı ve hiçbir zaman biz kendisinden Hazreti Peygamber'in zarafeti, nezaketi, hayası dışında birşey görmedik. Allah razı olsun" diye konuştu.

Davutoğlu, Küçük'ün hayatında yüksek sesle konuştuğunu veya karşısındakini kırdığını görmediğini kaydederek, "Her şeyi zarifti. Hep öyle oldu. Hazreti Paygamber'in zarafetini bugünkü çağda en iyi temsil edenlerden biridir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Küçük'e ilim camiası, talebeleri ve bütün İslam dünyası adına sergilediği güzel örnek nedeniyle teşekkür etti.

- Görmez'e "özel" ödül

Gecede, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e de "Hadis ve Sirete Hizmet Özel Ödülü" verildi.

Başbakan Davutoğlu, ödülün takdimi sırasında yaptığı konuşmada, daha önce ilim adamı olarak Görmez ile birçok vesileyle bir araya geldiğini, her zaman ondan istifade ettiğini belirtti.

Görmez'in ilmi yönünden bahseden ve bazen ilmi faaliyet pratik alana yansıdıktan sonra sıkıntılar çıkabildiğini dile getiren Davutoğlu, ilim ile pratik arasında ciddi pratik ve hassasiyeti kendisinin de her zaman gördüğünü ifade etti.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ama Mehmet Görmez hocamız Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Başkanı olduktan sonra da yürüyen bir sünnet ehli olmanın aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanı olarak da dünyanın her yerinde bunu en iyi şekilde temsil etti. Dışişleri Bakanı iken birçok uluslararası formda hep beraber olduk. Daha sonra Başbakan olarak da birlikte, hep birlikte ekip olarak çalıştık. Ben hiçbir zaman ilmin haysiyetinden bir an bile taviz verdiğine veya ihmal ettiğine şahit olmadım. Hep o vakar ile, sabırla, Sünni-Şii alimleri bir araya getirip İslam birliğini sağladığı toplantıda da birlikteydik. Bazı yabancı başka din mensuplarının bulunduğu toplantıda da... Ama hep Hazreti Peygamber'in vakarını, sahip olduğu temsil ettiği Müslümanların izzetini her yerde onurla hepimiz adına temsil etti. Ben buna şahidim."

Etkinliğe katılan Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da ödül takdiminde sahnede yer aldı.

Etkinliğe, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber