Kuleli Askeri Lisesi kapılarını açtı

Bugüne kadar 2 Cumhurbaşkanı, 11 Genelkurmay Başkanı, 28 kuvvet komutanı yetiştiren Kuleli Askeri Lisesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesini yetiştirmeye devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2015 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kuleli Askeri Lisesi kapılarını açtı

Sefa Mutlu

Kapılarını AA ekibine açan okul, 170 yıldır kesintisiz eğitim verirken, öğrencilerin sosyal ve kişisel becerilerini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Mevcut durumda Somali, Moğolistan, Kırgızistan, KKTC, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan gelen öğrencilerin de eğitim aldığı okul, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Cengiz Topel, Ömer Seyfettin, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Hulusi Behçet, Şeker Ahmet Paşa, Hoca Ali Rıza gibi tanıdık isimleri de yetiştirdi.

"Şanlı Yuva" olarak da adlandırılan Kuleli Askeri Lisesi, İstiklal Savaşı'nda verdiği 88 şehitle "İstiklal Madalyası" alan birkaç eğitim kurumundan biri olma özelliğini taşıyor.

Okulun 12. sınıf öğrencilerinden Kağan Tekin İçöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, subaylığın en büyük hayali olduğunu belirterek, "Hayalimi gerçekleştirmek için Kuleli Askeri Lisesi'ne geldim. Burada normal derslerin yanında yabancı dil ve fiziki eğitim alıyoruz. İngilizcemiz burada çok iyi seviyelere gelirken, ikinci yabancı dil olarak Almanca öğreniyoruz. Hepimizin fiziki yeterliliği de üst düzeyde. İleride başarılı bir subay olarak hem okulumuzu hem ülkemizi temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Lisenin 12. sınıf misafir öğrencilerinden Kırgız Kutmanbek Nisanbaev ise askeri lisede eğitim aldığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "Asker olmak istiyordum. Bu tür bir seçenek olduğu için kaçırmak istemedim. Burada Türkçe ve İngilizce'yi iyi seviyede öğrendim. Ülkeme döndüğümde iyi bir asker olarak hizmet etmek istiyorum" dedi.

Sosyal ve kişisel gelişimlerinin yanında bilimsel alanlarda da eğiticileri eşliğinde birçok proje hazırlayan Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri, başta TÜBİTAK yarışmaları olmak üzere birçok bilimsel yarışmada dereceler alıyor.

Bu yıl TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Fizik dalında çağrılan 15 projeden 5'i, Kimya'da 9 projeden 3'ü, Biyoloji'de 11 projeden biri, Matematik'te 10 projeden biri, Sosyoloji'de de 13 projeden biri, Coğrafya'da 11 projeden biri, Tarih'te 10 projeden 2'si, Psikoloji'de 10 projeden 6'sı, Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerine ait.

Lise içerisinde öğrencilerin hitabet ve öz güven yetilerini geliştirmek için de birçok aktivite yürütülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber