Yurtlara sinema salonu yapılacak

Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksekögretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurtlara sinema salonu yaptiracaklarini belirtirken, biletlerin ortalama bilet fiyatlarinin yarisi kadar olacagini kaydetti.

Hasan Albayrak, üniversite adaylarinin tercih basvurulariyla ayni anda yurt basvurularini da yaptiklarini animsatirken, yeni yaptirdiklari yurtlarin hepsinin ögrencilerin tüm ihtiyaçlarina karsilik verecegini söyledi. Temel ihtiyaçlarin yani sira yurtlarda sinema, konferans ve tiyatro salonlarina da yer verdiklerini söyleyen Albayrak, Kocaeli'nde yaptirdiklari yurdun 150 kisilik bir de sinema salonu bulundugunu ifade etti. Burayi en uygun teklifi göz önüne alirak bir isletmeye vereceklerini belirten Albayrak, yurt sinemalarinda ilde vizyonda olan filmlerin gösterilmesini sart kosacaklarini belirtti. Albayrak, bilet fiyatlarini da düsük tutacaklarini kaydederken, fiyatlarin ortalama fiyatlarinin yarisi kadar olacagini söyledi.

ÖGRENCILERE KAYIT SIRASINDA KOLAYLIK

Albayrak, ÖSYM'nin yerlestirme isleminin ardindan kayit yaptirmak için baska sehire gidecek olan ögrencilerin buralarda geçici de olsa yurtlardan faydalanabileceklerini bildirdi. Albayrak, kayit sirasinda bazi yapilarin ögrencilere 'özel' ilgi gösterdigine dikkat çekerek, 'Ögrencimiz, tercih basvurusu sirasinda yurt basvurusu da yapmissa gidecegi sehirde bir iki günlükte olsa yurtlarimizda misafir olarak kalabilecek' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber