Akyıldız: % 4 zam ve enflasyon farkı teklifi memura hakarettir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin % 4 zam ve enflasyon farkı teklifinin kamu çalışanına hakaret olduğunu açıklayan Akyıldız, önce Toplantıya yönelik değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak İkinci turdaki görüşülen teklifleri masaya yatırdıklarını ve ikinci olarak kurulan 2 komisyonun raporlarını değerlendirmek için bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere karar kıldıklarını açıkladı. Ayrıca Kamu Personel Yasa Tasarısı taslağının kendilerine sunulduğunu dile getirdi. Akyıldız, "Bu taslağın memurun işe başlamadan, ölüme kadar olan her türlü hakkının yer aldığı ciddi ve önemli bir tasarı olduğu için, geçiştirmemek, ARGE ve Akademik personelle konuyu iyice değerlendirip, Toplu görüşmeler sonrası görüşmenin daha sağlıklı olacağını belirttip, bunu teklif ettik, kabul gördü" dedi.

Hükümetin sendikaların tekliflerini tekrar duymak istemesi üzerine Akyıldız, en düşük memur maaşının 647 YTL'den 1.023 YTL'ye çıkarılmasını istediklerini dile getirdi.

DPT'nin makro ekonomik hedefler ve 3 yıllık plan doğrultusunda hedeflerin şaşmaması için %4 zam teklif etmesi üzerine Toplu görüşmelerin belki de en sıcak dakikaları yaşandı.

Hükümetten beklentilerinin, Perşembe günü Kamu çalışanının beklentilerini karşılayacak gerçekci rakamlarla masaya oturmaları olduğunu dile getiren Akyıldız, "Aksi halde rakamları konuşmayacağız, değerlendirmeyeceğiz" dedi.

hükümetin bu görüşmelerde yüzde 4 teklifi getirmesi üzerine toplantının kendileri açısından sonlandırıldığını vurgulayan Akyıldız, Hükümetin Perşembe günü saat 14:00 de aynı rakam olan % 4 ü tekrar masaya getirmesi halinde toplu görüşmelerin Kamu-Sen adına bitebileceği mesajını verdi. Akyıldız, siyasete yani hükümete alanlarda mesaj verme kararlılığında olduklarını dile getirdi ve 26 Ağustos saat 11:00 de Sıhhıye Meydanı'ndaki eyleme davetini yineledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber