KPSS'de gözaltına alınanların çoğu öğretmen

2010 KPSS sınavı usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma kapsamında dün İstanbul ve Ankara'da operasyonlar yapıldı. Gözaltına alınan çoğu öğretmen 21 kişinin bağlantıları örgüt ağını net şekilde ortaya koyuyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Haziran 2015 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS'de gözaltına alınanların çoğu öğretmen
Paralel yapının soruları ÖSYM'den çalıp servis ettiği 2010 KPSS sınavıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4. dalga operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 23 şüpheliden, 21'i Ankara ve İstanbul'da yakalandı.

'CEP'LERİ BIRAKIP KAÇTILAR

2 şüphelinin ise cep telefonlarını evde bırakıp firar ettiği belirtildi. HTS kayıtları ve bilirkişi raporlarıyla aralarındaki organize tespit edilen şüphelilerin çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu kaydedildi. Şüpheliler arasında yer alan kadın bir öğretmenin Ankara'daki İlçe Emniyet Müdürlüğü yapan polis müdürünün eşi olduğu öğrenildi.

ORGANİZE BAĞ TESPİT EDİLDİ

TRT çalışanının da gözaltına alındığı şüphelilerin Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki sorgusuna başlandı. Şüphelilerin soruşturmanın örgüt lideri olduğu iddia edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Ğenel Sekerteri Hanefi S. ile dolaylı irtibatının olduğu kaydedildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi koordinasyonunda yürütülen bir yıllık çalışma sonucunda KPSS'deki usulsüzlükler tek tek tespit edildi. HTS kayıtları ve 10'u aşkın kurumdan alınan bilirkişi desteğiyle sınav kitapçıkları incelenerek, şüpheliler arasındaki akrabalık, ekonomik ve sosyal bağlar tespit edildi. Mart ayında başlayan ilk operasyonun devamında dün 4. dalga için düğmeye basıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince iki ilde düğmeye basıldı.

ÖRGÜT LİDERİYLE GÖRÜŞME

Ankara ve İstanbul'da düzenlenen operasyonla hakkında gözaltı kararı verilen 23 şüpheliden, 21'i yakalanırken, diğer 2 kişinin ise kayıplara karıştığı belirlendi. Şüphelilerin soruşturmada örgüt lideri olarak adlandırılan ve soruların dağıtım merkezi olarak belirlenen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Hanefi S. ile aracılar vasıtasıyla dolaylı irtibat kurduğu saptandı. Soruların dağıtım halkası olarak da bilinen firari Hanefi S.'nin FETÖ / PDY soruşturmasının lideri olan Fetullah Gülen'le doğrudan görüşen kişi olarak biliniyor.

POLİSİN ÖĞRETMEN EŞİ DE...

Çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu şüphelilerin Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek testlerinden 100 ve üzeri doğru yaptığı kaydedildi. Şüpheliler arasında bir TRT çalışanının yanı sıra Ankara'da Kızılcahamam İlçe Emniyet Müdürünün öğretmen eşi F.A. olduğu öğrenildi. Şüpheli listesinde 3 kadın bulunuyor. 15'i İstanbul, 6'sı Ankara'da yakalanan 21 şüphelinin emniyetteki sorgusuna başlandığı belirtilirken, firari 2 kişinin ise arandığı kaydedildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak son operasyonla ilgili yaptığı açıklamada "Örgütlerle mücadelemiz tavizsiz devam edecek" dedi.

İLK 3 OPERASYONDAN 89 KİŞİ CEZAEVİNDE

KPSS usulsüzlüğüyle ilgili 3'üncü dalga operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden 29'u hakkında tutuklama kararı verilmiş, 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İlk 3 operasyonda toplam 89 kişi cezaevine gönderildi.


KPSS soruşturmasında 13 öğretmen gözaltında

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmada, İstanbul'da dün gözaltına alınan 15 kişiden 13'ünün öğretmen, 2'sinin TRT çalışanı olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul'da gözaltına alınan 15 kişiden 13'ünün öğretmen, 2'sinin TRT çalışanı olduğu öğrenildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul'da dün gözaltına alınan 15 kişi Ankara'ya gönderildi. Şüphelilerden 13'ünün Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapan öğretmen, birinin TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde kameraman ve birinin de aynı kurumda teknik eleman olarak çalıştığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, soruları organize şekilde ele geçirerek, sınavda tam veya tama yakın puan aldıkları ileri sürülen 21 şüpheli, dün Ankara ve İstanbul'da yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber