Çocuğunuz havuza gözünüzün önünde girsin

Muğla'da biri turist 2 çocuğun havuzda boğulmasının ardından, Antalya'da da 6 yaşındaki Azerbaycanlı bir çocuk kaldığı otelin havuzunda boğularak yaşamını yitirdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 06 Ağustos 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuğunuz havuza gözünüzün önünde girsin

Soner ÖZCAN / Ceylan SEVER

Antalya ve Muğla'da ikisi 11, biri 6 yaşında 3 çocuğun havuzda boğularak ölmesi, gözleri sıcak havalarda dolup taşan havuzlar ile su kaydıraklarına çevirdi. Uzmanlar uyardı: "Çocuğunuz gözünüzün önünde havuza girsin ya da cankurtarana emanet edin."

AZERİ LEYLA İLE İSTANBULLU TANZEL

Antalya Kemer'de 6 yaşındaki Azeri Leyla Rzayeva, önceki gün girdiği havuzun dibinde hareketsiz halde bulundu. Hastaneye kaldırıldı ancak yaşamını yitirdi. Bodrum'da 11 yaşındaki Tanzel Tuna Şendil de önceki gün tek başına su kaydırağından kaydı. Ancak sudan çıkmadı. Tanzel hastaneye götürüldüyse de kurtarılamadı. Tanzel'in kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

SAÇLARI DOLANDI

İsrailli işadamı baba ile Kolombiyalı ünlü bir spiker annenin kızı olan 11 yaşındaki Sofia El Khour Sejnaui, Ramazan Bayramı'nın son günü Muğla Sarıgerme'de su kaydırağından kaydı. Hızla havuza düşen küçük Sofia'nın uzun saçları havuzun dibindeki havalandırma motoruna dolandı. Sofia, kaldırıldığı hastanede günler sonra hayatını kaybetti.

UYULMASI GEREKENLER

Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Yıldıray Çete, havuzlarda uyulması gereken kuralları şöyle sıraladı:

-Havuz ve su kaydırakları insan sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde dizayn edilmeli ve çalıştırılmalı.

-Belirlenen boy ve yaş seviyesine uyulmalı.

-Çocuklar mutlaka ebeveyn gözetiminde havuza girmeli ya da cankurtaran gözetiminde olmalı.

-Çocuklar uzun süre güneşin altında eğlenmeye daldıkları için yorulabiliyor. Yorgunlukla iyi yüzme bilen çocuk bile, normal durumda kurtulabileceği sudan çıkamıyor.

-Balıklama atlayış yapılan suyun derinliği, kişinin boyunun bir katından fazla olmalı. Sığ suya atlayış boyun, omurga, omurilik yaralanmalarına neden olabiliyor. Dibi görülmeyen suya atlanmamalı.

-Suda şakalaşmaya dikkat! Yüzme bilen biri dahi itildiği anda suya sert bir şekilde düşebilir. Bu da yaralanmalar ile boğulmalara neden olabilir.

-Boğulan kişiye çırpındığı anda müdahale en çok dikkat edilmesi gereken durumdur. Kurtarıcı, sudan kişi çıkarma eğitimi almış olmalı. Çırpınan kişi kendini kurtarmak için kurtarıcıyı da aşağıya çekebilir, yorabilir ve boğulmasına neden olabilir.

-Çok yemek ve aşırı alkol sonrası suya girilmemeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber