15 yaşındaki çocuk açık kalp ameliyatıyla şifa buldu

Antalya'da doğuştan kalbi delik olan 15 yaşındaki Buse Özdemir, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nde Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla sağlığına kavuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2015 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 yaşındaki çocuk açık kalp ameliyatıyla şifa buldu

Antalya'da doğuştan kalbi delik olan 15 yaşındaki Buse Özdemir, açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Antalya'da çocuk doktorunun 3 yaşındayken kalbinin delik olduğunu tespit ettiğini söyleyen lise öğrencisi Buse Özdemir, "Kalbimdeki deliğin büyümeyle orantılı olarak, kapanacağı söylenmişti. 6 yaşımdayken gelişimim süratle tamamlandığı için kapandığı söylendi, bu nedenle de daha sonra kalbimi kontrol ettirmedik. Ama birkaç ay önce kansızlık belirtisi fark edildiği an, hemen kardiyologa görünmek istedim. İyi ki hekime görünmek istemişim. Yoksa kalbim delik yaşamaya devam edecektim" dedi.

"İYİLEŞME AŞAMASINDA ÇOK SIKINTI YAŞAMADIM"

Ameliyat olmasaydı yaşam kalitesinin düşeceğinin ve anne adayı olduğunda beynine pıhtı atabileceğinin hekimler tarafından kendisine iletildiğini ifade eden Buse Özdemir, "Açık kalp ameliyatı olacağımı duyunca ilk etapta korktum. Göğüs kafesimi boydan boya kesip kalbime ulaşacaklarını düşünüyordum. Ama ameliyat göğsümün altından gerçekleştirildi. İyileşme aşamasında çok sıkıntı çekmedim. Yatarken dönebiliyorum, kolumu kullanabiliyorum. Bunun için çok mutluyum" dedi.

"SIKINTILAR BİTTİ DERKEN, DELİĞİN KAPANMADIĞINI ÖĞRENDİK"

Kızının kalbindeki deliğin kapanmadığını tespit edemediklerini belirten Anne Hülya Özdemir ise "Kızım çok iştahsız bir bebekti. Zayıf olduğu için merdiven dahi çıkamıyordu. Biz bunu kalbe bağlamamıştık. Oysaki kalbi delikmiş. Sıkıntılar bitti derken, kalpteki deliğin kapanmadığını öğrendik. Aslında tenis oynarken koşamadığını bize söylüyordu. Bunu kondisyonsuzluğuna veriyorduk. Nedeni sonra ortaya çıktı. Açık kalp ameliyatı denilince de detaylı bir araştırmaya girdik" şeklinde konuştu.

KALP TÜMÖRLERİNDE DE YÖNTEM UYGULANABİLİYOR

Açık kalp cerrahisinde en sık kullanılan kesi şeklinin orta hat kesisi olduğunu ve bazı durumlarda göğüs kafesi yan kesisiyle de ameliyat yapılabildiğini belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Bu kesinin yapılabileceği ameliyatlar bazı doğuştan kalp delikleri, mitral kapak cerrahisi ve kalp tümörleridir. Göğüs kafesi yan kesisiyle hastada daha iyi bir kozmetik sonuç elde edilmektedir" diye konuştu.

Göğüs kafesi yan kesisi operasyonu sonrası hastanın ağrı kesici ihtiyacı daha az olduğunu belirten Prof. Dr. Okutan, "6 haftalık hareket kısıtlılığına ihtiyaç duyulmamakta ve daha hızlı bir iyileşme süreci elde edilmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber