Bazı bakanlıklar ve belediyeler, korunmaya muhtaç çocukları yasal zorunluluğun aksine işe alamayarak yetim hakkı yiyiyor.

Haber Giriş : 08 Mart 2004 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı bakanlıklar ve belediyeler, korunmaya muhtaç çocukları yasal zorunluluğun aksine işe alamayarak yetim hakkı yiyiyor.

Devlet Bakanı Güldal Akşit, bazı bakanlıklar ve belediyelerin yasal zorunluluğun aksine, yetiştirme yurtlarından ayrılan yetimleri işe almayarak yetim hakkı çiğnediklerini savundu ve ??Yetimlerin çalışma hakkını verin'' dedi.

Akşit, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, yetiştirme yurtlarından ayrılma noktasına gelen çocukların durumuna değindi. Akşit, SHÇEK Genel Müdürlüğü korumasında bulunan ve her yıl kurumdan ayrılma noktasına gelen bin 500 dolayında çocuğun kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamının sağlandığını belirtti.

Yasada kamu kurum ve kuruluşlarının serbest kadrolarında binde bir oranında istihdam öngörüldüğünü hatırlatan Akşit, SHÇEK'in her yıl istihdam edilmeyi bekleyen çocukların listesini kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiğini bildirdi. Akşit, ancak Sağlık Bakanlığı ile belediyeleri yasayı uygulamamakla suçladı. Devlet Bakanı Akşit, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ve üniversitelerin yasaya titizlikle uyduğunu belirtirken, ??Eğer diğer kamu kurum ve kuruluşları da yasaya uyarsa bin 500 dolayındaki istihdam 3000'e çıkar'' dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber