TEİAŞ'ta Bölge Müdür Yardımcılarının sendika üyeliği devam edecek

Ankara 14. İdare Mahkemesi Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) bünyesinde görev yapan bölge müdür yardımcılarının sendika üyeliklerinin sonlandırılmasını hukuka aykırı bularak, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEİAŞ'ta Bölge Müdür Yardımcılarının sendika üyeliği devam edecek

TEİAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bölge müdür yardımcılarının sendika üyelikleri kurum tarafından sonlandırılarak, üye oldukları sendikalara bildirilmişti.

Konu, "Kamu görevlilerinin hak ve özgürlüklerinin hukuka aykırı bir biçimde sınırlandırıldığı ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması ile bu işlemin dayanağı olan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 15. Maddesinin © bendinde yer alan "...ve yardımcıları" ibaresinin Anayasaya aykırı olduğu iddia edilerek" Enerji Bir-Sen tarafından yargıya taşındı.

TEİAŞ'ta çalışan bölge müdür yardımcılarının sendika üyeliklerinin sonlandırılmasını hukuka aykırı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ankara 14. İdare Mahkemesi kararında, "Kamu kurum ve kuruluşlarının kamu görevlilerinin sendikaya üye olup olmayacaklarına karar veremeyecekleri gibi sendika üyeliği kesinleşen kamu görevlilerinin üyeliklerini sonlandırarak ilgili sendikalara bildirmek gibi bir yetkilerinin bulunmadığı göz önüne alındığında, davalı idare bünyesinde görev yapan bölge müdür yardımcılarının, sendika üyeliklerinin sonlandırılarak ilgili sendikalara bildirim yapmasının istenilmesine yönelik dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır" diyerek yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme kararına göre, TEİAŞ bölge müdür yardımcılarının sendika üyelikleri devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber