Bahçeli ne yapmak istiyor?

Haber Giriş : 25 Ekim 2015 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli ne yapmak istiyor?

Bu seçimde herkesin ne istediği belli, ne istediği belli olmayan tek parti var, o da MHP..

Bahçeli, yani Mr. Nonun bildiği tek kelime Hayır..

Seçim kampanyasını AK Parti ve HDP karşıtlığı üzerine kurmuş.

Şu anda Türkiyenin önündeki en büyük engel MHP.. AK Parti tek başına iktidar olamayınca, geriye kalan tek alternatif HDPnin de içinde olduğu CHPnin kuracağı bir hükümet.. Ama HDP ile de olmaz deyince o alternatifte olmuyor.

Peki Bahçeli ne istiyor? Onu bilen yok.. Erdoğana Cumhurbaşkanlığı dersi veriyor, Davudoğlunun yerine AK Parti genel başkanlığına Gülü getiriyor..

Dün Ergenekonun avukatlığına soyunmuştu, bugün Paralelcilerle birlikte.. Türk dünyası, İslam dünyası, Balkanlar, Kafkasya ile ilgili bir önerisi yok.. Türk dünyası ile ilgili de bir söyleyeceği yok..

Aktif bir kadın kolları da yok, mediası, sermayesi, dirsek teması içinde olduğu STK da yok.. Daha önce Yazıcıoğlunun BBPyi kurmasıyla MHP ile yollarını ayırmıştı. Ülkü ocaklarından ayrılanların bir kısmı Alperen oldu. Bugün Alperenler büyük ölçüde AK Partide. Avrupadaki Milli Görüşçüler de büyük ölçüde AK Parti saflarında. En son Türkeş de ayrıldı MHPden..

Eski bir MHPli arayıp, soruyor. Bahçelinin ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyor. Olanlara bir anlam veremediğini söylüyor..

Garip iddiaları var. İddiaları inanılacak türden şeyler değil. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz diyor. Bahçelinin bir başka misyonu olabilir mi, mesela MHPyi tasfiye etmek gibi.. Olaylara bakınca, bu sonuca ulaştığını söylüyor. Hatta MHPnin bu tavrının sonunda AK Partiye yaradığını söylüyor.. MHPlilerden HDPye oy gitmez. Pek azı AK Partiye karşı CHPye gidebilir. Bir kısmı bu durumda sandığa gitmeyebilir, ama önemli bir kısmı AK Partiye gidecektir. Ona göre MHP bu seçimden en fazla kayıpla çıkan parti olacaktır. MHPden giden sandalyeler AK Partiye yarayacaktır.

Komplo teorisi dediğin böyle olur. Bahçeli el altından AK Partiyi destekleyerek devlete sadakatını gösteriyor. İster inanın ister inanmayın, ama Türkeşin hükümete katılması, AK Partiye transferi, Meral Akşenerin tasfiye süreci bu senaryoya göre hepsi bir oyunun parçası idi.

İddia sahibi, Bahçeli için Devlet, devletin adamı ve görevini yapıyor diyor. Ona göre MHP tasfiye ediliyor. MHP barajı aşamazsa, AK Partinin referandum çoğunluğuna ulaşabileceğini söylüyor o da. Ona göre MHP ya derin devletin eline geçecek, ya paralel yapının kontrolüne geçecek, ya da AK Parti içinde varlığını sürdürecek..

Bu senaryonun sahibine göre, parti içinde yaşanan olayları ve Bahçelinin uzlaşmaz tavrını açıklamaya yetmez. Bahçeli partinin bölünmesini ve başka grubların ele geçmesini istemiyor. MHPnin AK Parti ile bütünleşmesi de, MHP içindeki klikler ve kripto kişiler sebebi ile mümkün değil.

Ben senaryoyu çok fazla komplocu buldum.. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki, Bahçelinin kendi içinde tutarsız, çelişkili, anlamsız söz ve eylemlerine bir açıklama getirmek de aynı derece zor. Bu tavra ilişkin açıklamalar, bu komplodan daha ciddi ve inandırıcı değil.

Hatta bu komploda parti ve Bahçeliyi aklama çabası da var. Diğer senaryolar çok daha tehlikeli boyutlara sahip.

Bahçeli zaten başından beri tartışılan bir isim. Her anlamda tartışılan, ama bir türlü baş edilemeyen yalnız bir adamdan söz ediyoruz.. Bahçeli sonrası nasıl bir MHP sorusunun da cevabı yok.. En son Türkeş adı da partiden silindi. Bahçelinin yapıp ettikleri, hikaye etmeye çalıştığım komplo teorisinden daha inandırıcı değil. Bahçelinin yaptıklarının, söylediklerinin bir açıklaması olmalı..

MHP tabanı bu olanlara bir anlam veremiyor.. bu seçim süreci MHP tabanında ne oluyoruz, nereye gidiyoruz sorusunun en çok sorulduğu bir seçim olacak.. Seçim anketleri, bu seçimde en çok kaybeden partinin MHP olacağını gösteriyor.. Seçim sonrası MHPyi ciddi bir fırtına bekliyor olabilir..

Sahi, Bahçeli kim ve ne yapmak istiyor? Bilen var mı? Kim böyle bir MHPye niçin oy versin ki!

Abdurrahman Dilipak - yeniakit.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber