'Öğretmene dayak iğrenç'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haydarpaşa Lisesi'nde geçen yıl 11-D sınıfında yaşananlara soruşturma açıldı. Öğrencilerin tartaklarken görüntülerini çekip internete verdiği öğretmen rapor aldı. Diğer öğretmenlere göre o gençler zeki ve başarılıydı

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Haydarpaşa Lisesi'nde bir grup öğrencinin İngilizce öğretmenlerini tartaklayarak, görüntüleri de internetten yayımlamalarıyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü iki müfettiş gönderdi. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, öğretmen Vedat Varol'a yönelik hareketi 'iğrenç" ve 'korkunç' olarak nitelendirirken, öğretmen Vedat Varol 10 günlük rapor aldı.

Haydarpaşa Lisesi'nde geçen yıl 11-D sınıfından bir grup öğrencinin 'youtube.com' adlı internet sitesinden yayımlanan görüntüleri bir skandalı ortaya çıkardı. Öğrenciler, Konya Selçuk Üniversitesi mezunu öğretmenleri Vedat Varol'u sınıfa sokmuyor, azarlıyor, tartaklıyordu. Öğrenciler tüm bunları cep telefonuna kaydetti, sonra da sitede yayımladı.

Olayın basına yansıması üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresi ve öğretmen hakkında soruşturma başlattı. Olayı incelemek üzere iki müfettiş görevlendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer olayı okullardaki durumun vahameti olarak değerlendirirken, öğrencilerin hareketlerini 'iğrenç' ve 'korkunç' olarak nitelendirdi. Özer, "Okul idaresi ve öğretmen yönünden acilen idari soruşturma başlattım. Hiç kimsenin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulu ve öğretmeni bu şekle getirmeye hakkı yok. Kimler getirdiyse, suçlu kimse, yönetmelik ve talimatlar çerçevesinde bunun cezasını ödeyecek. Talimatlar neyi emrediyorsa hiçbir aksaklık olmadan hepsi yapılacak" dedi.

'İyi öğrencilerdi'

Haydarpaşa Lisesi'nde dün günün konusu geçen yıl yaşanan ve dün basına yansıyan bu olaydı. Öğretmen Vedat Varol olayın ortaya çıkması üzerine 10 günlük rapor aldı. Okuldaki öğretmenler hem kızgın hem de üzgündü. Öğretmen ve öğrenciler arasında 'dayanışma' vardı. Herkes, söz konusu öğrencilerin başarılı, iyi ve zeki çocuklar olduklarını söyledi. Öğrencilerin rahatsızlığı ise 'terörist' olarak gösterilmekti. "Biz terörist değiliz" diyen öğrenciler, "Haber hepimizi terörist gibi gösteriyor. Dava açacağız ve ayrıca sesimizi duyurmak için eylem yapacağız" dedi.

Okulun öğretmenlerinden Sağlık Bilgisi öğretmeni olan ve 21 yıldır lisede görev yapan Şükran Berberoğlu, şunları söyledi:

"Söz konusu öğrenciler 2005 yılı mezunları. Yaptıklarını tasvip etmek mümkün değil. Bu hareketleriyle okullarını da çok zor durumda bıraktılar. Ama kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Yıl sonunda yaşanan rehavet nedeniyle yapmış olabilirler. Okulda disiplin zafiyeti söz konusu değil. Lisenin üniversiteye yerleştirmede başarı oranı yüzde 86. Okulun bu olayla anılması üzücü. Olaya karışan öğrencilerden bazıları şimdi Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve İTÜ'de okuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber