'ODTÜ yönetimi gerekli tedbirleri almalıdır'

GENÇKONFED Genel Başkanı Okudan ODTÜ'de namaz kılan öğrencilere yönelik saldırıların önlenmesi ile ilgili gerekli tedbirlerin üniversite yönetimi tarafından alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ODTÜ yönetimi gerekli tedbirleri almalıdır'

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, ODTÜ yerleşkesinde meydana gelen olaylara ilişkin, "İbadetini yapmak isteyen öğrenci kardeşlerimizin anayasal haklarını elinden almaya, baskı altına almaya ve sindirmeye hiç kimsenin veya grubun gücü yetmez" değerlendirmesi yaptı.

Okudan, yaptığı yazılı açıklamada, "ODTÜ'de eğitim gören öğrencilerin ibadetlerini yapmalarının marjinal gruplar tarafından engellenmesi ve eli sopalı grup tarafından darp edilerek tartaklanması"nın kendilerini üzdüğünü belirtti.

Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ümit ettiklerini kaydeden Okudan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İbadetini yapmak isteyen öğrenci kardeşlerimizin anayasal haklarını elinden almaya, baskı altına almaya ve sindirmeye hiç kimsenin veya grubun gücü yetmez. ODTÜ yönetimi yaşanan bu temel insan hakkı ve anayasal hak ihlali karşısında sessizliği ile durumdan rahatsızlık duymadığını belli etmekte ve bu şekilde adeta oluşturulmak istenen kavga ve çatışma ortamına zemin hazırlamaktadır."

Konfederasyon olarak olayların tırmanmaması için ODTÜ'de eğitim gören tüm öğrencilere itidal çağrısında bulunan Okudan, öğrencilerden çatışma ve kavga ortamından kesinlikle uzak durmalarını, tahriklere izin vermemelerini istedi.

Okudan, ODTÜ'de öğrenci olaylarının yaşanmaması, öğrencilerin ibadetlerini huzur içinde yapabilmeleri ve saldırıların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin üniversite yönetimi tarafından alınması gerektiğini vurgulayarak, şunları belirtti:

"Şimdi üniversite yönetimine düşen, öğrencilerinin huzur içinde ibadet etmelerini sağlamaktır. Öğrenci kardeşlerimizin ibadet hürriyetini engellemeye çalışanlara da asla prim vermemektir. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak bu çirkin saldırıların geçiştirilmesine müsaade etmeyeceğimizi, saldırganların hukuk karşısında hesap vermeleri için konunun her zeminde takipçisi olacağımızı, ODTÜ'de eğitim gören herkesin anayasal hakkı olan ibadet etme özgürlüğünün güvence altına alınmasına kadar konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz."

ODTÜ'de mescide giden öğrencilere saldırı

Aynur Ekiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber