Kar nedeniyle bir çok köy yolları ulaşıma kapalı

Düzce'de sabah saat 09.00 itibari ile 105 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar nedeniyle bir çok köy yolları ulaşıma kapalı

Düzce İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere göre Düzce il genelinde 105 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolların tekrar ulaşıma açılması için ekipler yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. İl özel idaresine bağlı 25 ekip yoğun çalışmalarını sürdürürken, Merkez'de 19, Akçakoca'da 13, Cumayeri'nde 18, Çilimli'de 5, Gölyaka'da 15, Gümüşova'da 11, Kaynaşlı'da 5 ve Yığılca'da 19 olmak üzere 105 köy yolu kapalı.

Bartın'da dün başlayan kar yağışı hayatı olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Şehir merkezinde 15 santime ulaşan kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre de merkezde 14, Amasra'da 6, Kurucaşile'de 9 ve Ulus ilçesinde 16 olmak üzere 45 köy yolunun kapandığı belirtildi. 59 personel 22 ekip ve 22 iş makinesiyle yolların açılması için çalışmalara devam edildiğinin belirtildiği açıklamada, acil hastalar, diyaliz hastaları, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim gibi durumlara öncelik verileceği kaydedildi. Grup yolları, 1. öncelikli yollar, köy ve mahalle yolları sıralamasına göre karla mücadele edileceğinin de ifade edildiği açıklamada, vatandaşların da dikkatli olmaları istendi.

Siirt'te dün geceden itibaren etkili olan kar yağışından dolayı 150 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışları Siirt'te de ulaşımı olumsuz aksattı. Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, dün geceden itibaren etkili olan kar yağışından dolayı Pervari, Şirvan, Eruh ve Baykan ilçelerine bağlı yaklaşık 150 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. İl Özel İdaresine ait personelin kepçe, loder ve greyderlerle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma yürüttüğünü belirten Güldoğan, havaların iyi gitmesi durumunda tüm köy yollarının ulaşıma açılacağını söyledi.

Ayrıca Karayolları Şube Şefliğine ait ekipler, Eruh-Şırnak karayolu Breni mevkiinde araçların yolda mahsur kalmaması çalışama başlattı

ZONGULDAK'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 84 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar, şehirlerarası yollarda ulaşımı aksattı.

Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kar nedeniyle 84 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar, şehirlerarası yollarda ulaşımı aksattı. İstanbul yolunun Cemaller Köyü mevkisinde yolun tamamen karla kaplanması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bir çok araç kayarak yoldan çıktı. Bazı sürücüler, araçlarına zincir takarak ilerledi. Kar nedeniyle İstanbul ve Ankara yolu TIR'ların geçişine kapatıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi yolunda da kar sürücüleri zorladı. Bazı araçlar hastaneye 500 metre kala rampa olan yolu çıkamadı. Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden sevk edilen 2 çocuğu taşıyan 112 Acil Servis ambulansı da aynı yolda kaldı. Bunun üzerine BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden gelen ambulansa çocuklar nakledildi. Ancak bu ambulans da karda ilerleyemedi. Bunun üzerine hastaların, Kozlu İlçesi'ndeki diğer yoldan hastaneye ulaştırılmaları sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber