Martta İstanbul'da kendi Davos'umuzu yapacağız

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB sürecinin bu yıl önemli toplantılarla hızlanacağını söyledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Ocak 2016 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Martta İstanbul'da kendi Davos'umuzu yapacağız

AvrupaBirliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB ile yeniden canlanan müzakere sürecine ilişkin 2016 takvimini SABAH'a açıkladı. Bozkır, yılın ilk aylarında Davos benzeri bir ekonomik platform toplantısının yanı sıra Üst Düzey Enerji İşbirliği Toplantısı düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Bozkır ayrıca Brüksel'de bir dörtlü zirve için de hazırlık yapıldığını vurguladı. Eskişehir'de "Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'na katılan Bozkır, şu bilgileri paylaştı:

'MİNİ DAVOS' PLANI: İstanbul'da bir ekonomik üst düzey toplantısı yapılmasını kararlaştırdık. Martta 6 komiser Türkiye'ye gelecek. Öyle bir toplantı yapalım ki, Davos benzeri olsun, Türk ve Avrupa iş çevreleri katılsın dedik. Türk piyasası bugün AB için çok önemli.

ENERJİ İŞBİRLİĞİ: Son gelişmelerle sadece TANAP ve Türk Akımı değil, İran, Türkmenistan, Kuzey Irak, Katar, Kuzey Kıbrıs veya Kıbrıs civarında bulunan doğalgaz kaynakları da gündemde. Bunun için Üst Düzey Enerji İşbirliği 28-29 Ocak'ta Türkiye'de yapılacak.

SİYASİ DİYALOG: Brüksel'de dörtlü toplantı yapacağız. Yüksek Temsilci, Genişlemeden Sorumlu Komiser, Dışişleri Bakanı, AB Bakanı 25 Ocak'ta bir araya geliyoruz. Daha sık buluşacağız. Bu siyasi diyalog da bu şekilde gelişecek.

VİZESİZ SCHENGEN: Bu yıl Schengen vizesi Türk vatandaşları için tarih olacak. Bu 36 yıl sonra bir ilk bizim için. AB sürecinde geçtiğimiz aylarda önemli bir paradigma değişikliği oldu. Arzu ettiğimiz hızla yürümeyen süreçte önemli bir konuma geldik.

EBRU ŞENGÜL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber