TSK'da reforma gidiliyor, bazı birlikler birleşiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bazı birliklerin birleştirileceğini açıkladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Ocak 2016 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'da reforma gidiliyor, bazı birlikler birleşiyor

Saliha ÇOLAK/ANKARA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) reform yapılacağını, bu kapsamda bazı birliklerin birleştirileceğini açıkladı. Bakan Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, albaylara erken emeklilik hakkı getiren ve albay sayısının 6 binden 3 bine düşürülmesini öngören düzenlemeye ilişkin eleştirileri yanıtladı.

Yılmaz, erken emekliye ayrılmaları durumunda 30 yıllık hizmeti olan albaylara 19 bin TL, 29 yıllık olanlara 38 bin TL, 28 yıllık olanlara ise 57 bin TL ikramiye ödeneceğini anlattı.

TSK'da yeniden yapılanma ve birliklerin birleştirilmesi talebi olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, "Gerek birliklerin birleştirilmesiyle, gerekse Silahlı Kuvvetler'deki reform ger- çekleştiğinde, albay sayısını ideal orana düşüreceğiz. 2017 yılındaki Yüksek Askeri Şüra'da bununla ilgili karar alınacak" dedi.

İsmet Yılmaz, "Bu yıl, 23 yıllık tecrübeye sahip yaklaşık 800 yarbay, albay rütbesine gelecek. TSK'da 40 bine yakın subay var. Dolayısıyla, bin subayımızın emekli olması Silahlı Kuvvetler'imizin güvenlik planlamasında bir zafiyet doğurmayacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber