3 gün içinde alınmayan cenazeleri valilikler defnedebilecek

Hendek operasyonlarının sürdüğü yerlerde cenazelerin defnedilemediği iddiası tartışılırken adli tıp yönetmeliği değiştirildi. Buna göre 3 gün içinde alınmayan cenazeleri valilikler de defnedebilecek.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 gün içinde alınmayan cenazeleri valilikler defnedebilecek

Mesut Hasan BENLİ

3 GÜN İÇİNDE GÖMÜLECEK

Bakanlık, "Adli Tıp Kurumu Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde" dün değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle otopsi işlemi tamamlanmış, kimliği tespit edilmiş cenazelerin aileleri tarafından teslim alınmaması halinde 3 gün içinde, "mülki idare amirliği" aracılığıyla defnedilmesine vize verildi.

Adli tıp yönetmeliği değiştirildi. Artık kimliği tespit edilmiş olmasına rağmen ailesi veya yakınlarınca 3 gün içinde teslim alınmayan cenazeler gömülmek üzere belediyelere veya mülki idare amirliğine teslim edilecek.

Değişiklik tam da "terörle mücadele operasyonlarının sürdüğü ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle cenazeler alınıp, defnedilemiyor" iddialarının tartışıldığı bir dönemde yapıldı. Daha önce kimliği tespit edilmesine rağmen yakınları tarafından alınmayan cenazeler 15 gün içinde belediyeler teslim ediliyordu.

Yönetmelik de hem süre 3 güne indirildi hem de cenazelerin mülki idare amirliğine de teslim edilebileceği maddesi eklendi.

Yapılan değişiklikle, hendek operasyonlarının sürdüğü bölgelerde cenazeler de 3 günlük süre de alınmazsa, belediyeler de defin işlemlerini yapmazsa valilikler tarafından alınıp defnedilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber