Emirden kare kare talimat: Buraları bombalayın

Terör örgütü DAEŞ Fas uyruklu sözde "İstanbul emirinin" bombalama yapılacak noktalarda, sarışın ve mini etekli turist kızlarla hatıra fotoğrafı çektirdiği belirlendi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ocak 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emirden kare kare talimat: Buraları bombalayın

DEVRİM TOSUNOĞLU

Sultanahmet'ti kana bulayan DAEŞ'li canlı bombanın ardından soruşturma başlatan İstanbul Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çok çarpıcı detaylara ulaştı. İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'in 30 ayrı hücre evi basıldı. Örgütün Fas uyruklu sözde "İstanbul emirinin" bombalama yapılacak noktalarda, sarışın ve mini etekli turist kızlarla hatıra fotoğrafı çektirdiği belirlendi. İstihbarat birimlerinin takibine takılmamak için bu yola başvuran terörist fotoğrafları DAEŞ'in yöneticilerine servis etti.

Şifre sarışın kızlar

Hücre evlerde yapılan aramalarda çok ilginç belge ve fotoğraflar da ele geçirildi. DAEŞ'in İstanbul'a gönderdiği Fas uyruklu "İstanbul emirinin" bir turist gibi İstanbul'un tüm kritik noktalarını gezdiği, stratejik açıdan bombalanacak noktalarda ise yabancı uyruklu sarışın kadın turistlerle hatıra fotoğrafları çektirdiği tespit edildi. Sözde emirin Taksim Meydan, İstiklal Caddesi Klise bölgesi, Kadıköy, Adalar ve Sultanahmet Meydanı'da mini etekli ve sarışın turist kadınlarla çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi.

Hedef merkezler

DAEŞ sözde emirinin istihbarata takılmamak için kurduğu tuzakta sarışın kızlarla hatıra fotoğrafı çektiirdiği yerler İstanbul'un en kalabalık ve merkezi yerleri. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Adalar , St. Antuan Kilisesi, Kadıköy, Sultanahmet gibi yerleri bombalanacak yerler olarak belirlemiş.

Caninin annesi Hıristiyanmış

Times gazetesi, Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı düzenleyen Nabil Fadli'nin annesinin Hıristiyan olduğunu ve Fadli'nin 2014'te IŞİD'e katıldığını yazdı. Gazete Fadli'nin annesinin babasıyla evlendikten sonra İslam'ı seçen Ermeni kökenli bir Hristiyan olduğunu yazıyor.

Kurbanların otopsileri tamamlandı

Sultanahmet'teki terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman turistlerin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri tamamlandı. Önceki gün Adli Tıp Kurumu'na getirilen cesetlerden sadece bir tanesinin tanınmaz halde olduğu öğrenildi. Diğer 9 cesedin tur operatörleri tarafından teşhisi yapıldığı öğrenildi. Otopsisi tamamlanan cenazelerin ülkelerine gönderileceği belirtildi.

Mumlarla karanfillerle anılıyorlar

Sultanahmet Meydanı'nda 2 gün önceki patlamada ölenlerin anısına terör saldırısının gerçekleştiği yere çok sayıda vatandaş ve turist çiçekler bırakarak saygı duruşunda bulunuyor.

Sultanahmet Meydanı'nda 2 gün önceki patlamada ölenlerin anısına terör saldırısının gerçekleştiği yere karanfiller bırakılıyor. Saldırının yaşandığı Dikilitaş çevresine yurttaşlar ve turistler, saldırıda yaşamını yitirenler anısına çiçek bırakıp, mum yakmaya devam ediyor. Suriye ve Türk bayrakları ile Suriyeliler tarafından Türkçe ve İngilizce terörü kınayan yazıların da asıldığı anıt korkuluklarında, "Biz Suriyeliler, Türklerle birlikte teröre karşı duruyoruz" ifadesi bulunan pankart ile İngilizce "İstanbul'u seviyorum" yazılı tişört dikkat çekti. Yere kalp şeklinde dizilen karanfillerin ortasına mumlar yakılırken, Alman futbol takımları Borussia Dortmund, Schalke 04, Bayern Münih ve Verder Bremen'e ait atkıların da korkuluklara asıldığı gözlendi. Olayın ardından iki gün geçmesine rağmen kalabalık daha da yoğunlaşıyor.

Kahraman rehberden saygı duruşu

Sultanahmet'te gerçekleşen canlı bomba saldırısında turist kafilesini kaçmaları için uyararak daha büyük faciayı önleyen rehber Sibel Şatıroğlu, patlamanın ardından bugün ilk kez olayın yaşandığı yere gelerek saygı duruşunda bulundu. Rehberin canlı bombayı pimi çekmek üzereyken fark ederek gruba "Lauft Weg" (Kaçın) diye bağırmasıyla daha fazla can kaybını önlediği öğrenilmişti Şatıroğlu, bugün patlamanın yaşandığı yere gelerek saygı duruşunda bulundu, karanfil bıraktı. Şatıroğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber