Cezaevindeki çocuklara din dersi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün çocukların bulunduğu bütün ceza ve infaz kurumlarındaki eğitim-öğretim çalışmaları çerçevesinde isteyen çocuklara haftada en az iki saat din ve ahlak bilgisi dersi verilecek.

Adalet Bakanlığı, ?çocukların içinde bulunduğu gelişim döneminin özellikleri ve çağdaş eğitim anlayışı çerçevesinde; kurumda kaldıkları sürenin en iyi şekilde değerlendirilerek yapıcı, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmeleri, toplum içinde hak ettikleri yeri almaları ve yeniden suça yönelmelerini önlemek? amacıyla, kurumlarda sürdürülen eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla standartlar sistemine geçti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bu amaçla geliştirilen standartlar, yenilenen eğitim çizelgesi ve bu çizelgenin eki olan formlara ilişkin bilgileri bir genelge ile Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderdi.

Genel Müdürlük internet sitesinde de yayımlanan ceza infaz kurumları eğitim-öğretim standartlarına göre, kurumda bulunan çocuklardan okuma yazma bilmeyenlerin tamamının okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanacak. I. kademe okuma yazma belgesi alan çocukların tamamının, II. kademe okuma yazma kursuna katılmaları için çaba gösterilecek.

Açık İlköğretim Okuluna (AİÖ) ve Açık Öğretim Lisesine (AÖL) katılabilecek düzeyde olan çocukların kayıt zamanlarında yüzde 100'ünün kayıtlarının yapılıp, devamları sağlanacak.

Örgün eğitime devam ederken tutuklanarak kurumlara gelen çocukların okulları ile temasa geçilerek, tutukluluk sürelerinin devamsızlıktan sayılmaması için İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibat kurularak işlemler başlatılacak. Yaş, öğrenim düzeyi gibi nedenlerle örgün eğitime devam edemeyecek düzeyde olan çocukların Açık İlköğretim Okuluna veya Açık Öğretim Lisesine kayıtlarının yapılması sağlanacak.

ÖSS'YE KATILMALARI SAĞLANACAK

ÖSS'ye katılabilecek düzeyde olan hükümlü çocukların tamamının sınavlara girmeleri sağlanacak ve herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleşen çocukların tamamının yüksek öğrenime kayıtları yapılacak.

Örgün ve yaygın eğitime devam eden öğrenciler ile ÖSS sınavına hazırlanan çocuklar için destek kursları açılacak.

Kurumda bulunan çocuklara yönelik dönem içinde en az bir defa konferans düzenlenecek. Konferanslara kurum mevcudunun yüzde 80'inin, sonraki dönem içinde ise tamamının katılımı sağlanacak.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konusunda kurumda bulunan çocukların tamamının katılacağı, ayda en az bir defa konferans düzenlenecek. Ayrıca çocuklara yönelik ayda bir defa münazara yapılacak.

Kurumda bulunan çocukların ayda bir kitap okumaları sağlanırken, kamu kurum-kuruluşları ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde kütüphanede bulunan kitapların nitelikleri ve sayısı artırılacak, eskimiş ve yıpranmış kitaplar ayıklanarak kütüphane güncelleştirilecek.

İSTEYENE HAFTADA 2 SAAT DİN DERSİ

Fakülte ve yüksekokul mezunu vaiz veya müftü tarafından haftada en az iki saat din ve ahlak bilgisi dersi verilecek ve istekli çocukların katılımı sağlanacak.

Kurumda bulunan çocukların tamamının katılımıyla ayda en az bir defa önemli gün ve hafta için program hazırlanacak. Kurumda bulunan çocukların oynamalarına imkan verecek şekilde ortak yaşam alanlarında satranç ve dama takımı temin edilecek. Ayda bir defa kurumdaki çocuklarının en az yarısının katılacağı bilgi yarışması düzenlenecek.

SOSYAL FAALİYETLER

Ayda en az 2 sosyal faaliyet yapılacak ve her birine kurum mevcudunun yüzde 80'nin katılımı sağlanacak.

Çocuklara iki ayda bir defa tiyatronun yanı sıra parodi ve skeç izlettirilecek, 2 dönem içinde çocukların kendi tiyatro grupları ile gösteri düzenlemesi sağlanacak.

İki dönemde bir defa en az bir konser, kurum idare ve gözlem kurulunun uygun bulduğu; erotik, şiddet içeren, siyasi ve sakıncalı filmler hariç ayda en az bir film izlettirilecek.

Örgün ve Yaygın (AİÖ ve AÖL) öğretime devam eden çocuklar için etüt faaliyetleri yürütülecek, öğrencilerin tamamının katılımının sağlanarak, uzmanlar nezaretinde haftada en az üç defa etüt çalışması yapılacak.

Çocukların tamamının sportif faaliyetlere katılımları sağlanacak ve her hafta en az 3 sportif faaliyet sürdürülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber