STK'lar: Türkiye'yi tahrik etmek isteyenlerin oyununa gelmeyelim

Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları teröre ve destekçilerine sert tepki gösterdi. Akademisyelerin yakın zamanda terörü destekler nitelikte yayınladıkları bildiriyi 'tahrik' olarak tanımlayan STK başkanları "Birliğimizi bozmaya yönelik oyunlara gelmeyeceğiz

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Ocak 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
STK'lar: Türkiye'yi tahrik etmek isteyenlerin oyununa gelmeyelim

Son dönemde yaşanan terör olayları ve 1.100 akademisyenin terörü destekler nitelikte yaptığı skandal bildiriye sivil toplum kuruluşlarından sert tepki geldi. TESK, TZOB, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, TİSK VE TOBB'un imzası bulunan açıklamada özellikle akademisyenlerin terör yanlısı yaptığı bildirinin doğru bulunmadığı ve devletin görevini yerine getirdiği vurgulandı. Yapılan açıklama ise şöyle: "Bizler Türkiye'nin üreticileri, esnafları, çiftçileri, müteşebbisleri, çalışanları olarak, son dönemde ülkemizin birlik ve beraberliğini zedeleme boyutuna ulaşan tabloyu büyük bir dikkat ve endişeyle takip ediyoruz. Bu çerçevede, ülkemizi saran terör olaylarından, artan can kayıplarından son derece rahatsızız. Bugün geldiğimiz noktada artık mesele, maalesef Türkiye'nin sosyal yapısını tahrip eden, vatandaşlarımızın birbirlerini anlamalarını imkansız hale getiren yeni bir boyuta vardı. Özellikle üniversitelerimizde çalışan akademisyenler de dahil toplumun tüm kesimlerinin düşüncelerini ifade ederken birleştirici bir dil kullanmaya özen göstermeleri son derece büyük bir önem taşıyor."

ORTAK TAVIR ÇAĞRISI

Hiçbir devletin teröre izin vermeyeceğinin vurgulandığı açıklamada "Elbette hiçbir devlet teröre taviz veremez. Elbette hiçbir devlet kendi sokaklarında güvenlik güçleri haricinde, silahlı unsurların dolaşmasını kabullenemez. Elbette hiçbir devlet kendi vatandaşlarının günlük yaşamlarına teröristler tarafından müdahale edilmesini kabul edip, hareketsiz kalamaz. Devletin amacının vatandaşlarımızın en temel haklarını korumak, onların yaşamını bir an önce normale çevirmek olduğunun hep birlikte farkında olmalıyız. Türkiye olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermeli, teröre karşı birlikte mücadele etmeliyiz." denildi.

TERÖRE GEÇİT YOK

STK'lar tüm kurumlara ve vatandaşlara da çağrıda bulunarak "Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz bu günlerde aklıselim içinde ve sükünetle birlikte hareket edelim. Bizleri tahrik etmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyelim. Kurumlarımızı yıpratan taraflı yorumlardan ve temelsiz suçlamalardan kaçınalım. Bizler devletimizin ve milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğine dair sarsılmaz bir inanca sahibiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz, terörün sosyal yapımızı tahrip etmesine fırsat vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber