6 ilde engelli ve hamile personele kar tatili

Ordu, Samsun, Erzurum, Trabzon, Kocaeli ve Rize'deki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personele izin verildiği, özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde de eğitime ara verileceği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 ilde engelli ve hamile personele kar tatili

ORDU (AA) - Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Ordu'da kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engellilere yarın idari izin verildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden yoğun kar yağışı ile buzlanmanın yaşamı olumsuz etkilediği belirtilerek, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personellerin 26 Ocak 2016 tarihinde bir gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" ifadesine yer verildi.

SAMSUN (İHA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, olumsuz hava şartlarından dolayı 26 Ocak 2016 Salı günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağını açıkladı.

Vali Şahin yaptığı açıklamada, "İl genelindeki olumsuz hava şartlarından dolayı 26 Ocak 2016 Salı günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" dedi.

Engelli ve hamile kamu çalışanları bugün de idari izinli sayılmıştı.

ERZURUM (DHA)- Erzurum'da, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelliler ile hamilelere 2 gün idari izin verildi.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, il genelinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile personel, 25 ve 26 Ocak günleri iki gün süreyle idari izinli sayıldı.

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı sebebiyle, Trabzon'daki kamu kurumlarında çalışan hamileler, kronik hastalığı olanlar ve engellilere, yarın idari izin verildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte önceki gün başlayan yoğun kar yağışının halen sürdüğü ve kar kalınlığının sahilde 60 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1,5 ile 2 metreye ulaştığı belirtilerek, bu durumun yaşamı olumsuz etkilediği kaydedildi.

Olumsuz hava koşullarının sürdüğü anlatılan açıklamada, "İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile bayanlar, 26 Ocak 2016 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

RİZE AA- Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam ettiği ve kent genelinde aralıklarla karın etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde 26 Ocak Salı günü eğitime ara verildiği bildirilen açıklamada, "Aynı tarihte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.Açıklamada, vatandaşların buzlanma, çığ ve çatılardan düşebilecek kar kütlelerine karşı dikkatli olması ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları da istendi.

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nde yoğun kar yağışı sebebiyle özel, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personele de izin verildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz, Derince, İzmit, Kandıra, Kartepe, Başiskele ve Gölcük ilçelerinde olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle özel, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 26.01.2016 Salı günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Yukarıda belirtilen ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" denildi.

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı eğitim ve öğretime ara verildiğini, yarın yapılacak bütünleme sınavlarının ertelendiğini belirtti.

Hülagü, sınavların 2-3 Şubat'ta yapılacağını kaydederek, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hizmetlerinin ise normal işleyişinde sürdürüleceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber