'PKK, HDP'ye siyaset yapmaya izin vermiyor'

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu: Sorunun hendek konusundaki ısrardan kaynaklandığına dikkati çeken Miroğlu, "Dolayısıyla HDP'nin de meclisteki siyasi zeminine dönmesi çok önemli ama PKK buna izin vermiyor. HDP sadece basit bir propaganda aparatına dönüşmüş" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'PKK, HDP'ye siyaset yapmaya izin vermiyor'

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, teröristlerin kazdığı hendeklerle ilgili "Malum siyasi çevreler bence bir deney yaşadı ama halka da faturası pahalıya patladı" dedi.

Miroğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin umutlu ama zor günlerden geçtiğini söyledi.

Terörist saldırılardan bölge halkının büyük zarar gördüğünü belirten Miroğlu, "Nusaybin, Silopi, Cizre ve Sur'da 2 ayı aşkın süredir devam ediyor. Malum siyasi çevreler bence bir deney yaşadı ama halka da faturası pahalıya patladı. Bölgedeki Kürt halkı bence bu stratejiye hiçbir şekilde bir şans tanımadı" ifadelsini kullandı.

Halkın, terör örgütü PKK'nın "özerklik" stratejisine hiçbir şekilde bir şans tanımadığını aktaran Miroğlu, "Şansı tanımadığı için de hendekler üzerinde güvenlik güçlerine karşı militanların ortaya koyduğu bir direniş ile bu iş devam etti ancak bu direnişin içinde halk kesin bir biçimde yoktur" diye konuştu.

Miroğlu, hükumetin demokrasi ve özgürlükler alanını koruma konusunda azami gayret içerisinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin 90'lı yıllardaki gibi çatışma bitsin ondan sonra demokrasi ve ilerleme gibi bir anlayışı asla yoktur. Tam tersine biz terörizme karşı mücadelede demokrasinin ve özgürlükler alanının en büyük silahımız olduğuna inanan bir hükümetiz. Buna karşın hala Brüksel'den, Kandil'den eylemler gerçekleştirileceği yönünde açıklamalar yapılıyor."

Sorunun hendek konusundaki ısrardan kaynaklandığına dikkati çeken Miroğlu, "Dolayısıyla HDP'nin de meclisteki siyasi zeminine dönmesi çok önemli ama PKK buna izin vermiyor. HDP sadece basit bir propaganda aparatına dönüşmüş" dedi.

- "PYD ayrı bir örgüt, PKK ayrı bir örgüt değildir"

ABD'nin terör örgütü PKK ve onun Suriye'deki uzantısı PYD ile ilişkisinin iyi analiz etmesi gerektiğini aktaran Miroğlu, "PYD'ye verilen silahlar, Sur, Nusaybin ya da Cizre'de karşımıza çıkıyorsa burada bir problem var demektir. ABD'li politikacıların iddia ettiği gibi PYD ayrı bir örgüt, PKK ayrı bir örgüt değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber