Kaçak öğretmenler yasaya aldırmıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda verilen özel okul ve dershanelerde çalışma hakkı ile özel okul ve dersanelerde kaçak olarak çalışan binlerce öğretmene yasal statü kazandırmak için yasa çıkardı. Ancak uygulamadan faydalanmak için başvuran öğretmen sayısı sıfır. Milli Eğitim Bakanlığı değişikliği dersane ve özel okullarda kaçak olarak çalışanların hem okullarda huzursuzluğa neden olmasından, hem de teftişlerde büyük bir ağırlık oluşturmasından dolayı getirdi. Ancak sayısı 10 binin üzerinde olduğu belirtilen öğretmenler kaçak çalışmayı sürdürüyor.

ÇALIŞILAN KURUMUN İZNİ YETERLİ

12 Ekim'de Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yeni yasa ile kaçak çalışan öğretmene yasal zemin kazandırıldı. Yeni yönetmelikle resmi okullarda görevli öğretmenler, asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ile aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verebilecek. Uygulama için öğretmenlerin çalıştıkları kurumların izni yeterli olacak. Toplam ders saati sayısı haftada otuz saati geçemeyecek.

SORUŞTURMALAR ÇOĞALMIŞTI

Bakanlık uygulamayla, dersane ve özel okullarda kaçak olarak çalışan öğretmenlerle ilgili gelen yoğun şikayetleri ve soruşturmaları en aza indirmeyi amaçlıyor. Uygulama ile geçim sıkıntısı çeken öğretmenlere kendi mesleğini yaparak ek iş imkanı sağlanıyor.

Görevi aksatmamak gerekiyor

Sözkonusu yasal değişiklikle ilgili madde şöyle: "MADDE 8- Kurumlarda çalıştırılacak personel ihtiyaç halinde, resmî okullarda görevli öğretmenlere asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile sadece okullarda, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verilebilir. Öğretmenlerin toplam ders saati sayısı haftada otuz saati geçemez. Uzman öğretici, usta öğretici ve öğretmenlik yapma nitelik ve şartlarını taşıyan diğer Devlet memurlarına, ilgili birimlerin izniyle haftada on saati geçmemek üzere ücretli ders görevi verilebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber