KESK eylem planını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 KASIM 2006 tarihinden itibaren Plan ve Bütçe Komisyonunda 2007 Bütçe Kanunu Tasarısı görüşülmeye başlanmıştır. Sendikalarımız, işkollarına ilişkin bütçeleri görüşülürken planladıkları çalışmaları yürüteceklerdir.

7 KASIM 2006 Salı günü, KASIM-ARALIK dönemi eylem programına yönelik Basın Toplantısı yapılacaktır.

10-30 KASIM 2006 tarihleri arasında emek ve meslek örgütleri ve siyasi partiler ile merkezi görüşmeler yapılacaktır. Şubelerimizde bütün illerde aynı görüşmeleri sürdüreceklerdir.

13 KASIM - 1 ARALIK 2006 tarihleri arasında tüm iş yerlerinde 2007 Bütçesi ve TİS talepli REFERANDUM yapılacaktır.

REFERANDUM'la ilgili olarak;

Referandum; KESK, TTB ve TMMOB tarafından 13 Kasım-1 Aralık 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

Referandum sonuçları, 2 Aralık 2006 tarihinde düzenleyici örgütlerin genel merkezlerine ulaştırılacaktır.

2-4 Aralık 2006 tarihleri arasında illerde REFERANDUM sonuçlarına ilişkin Basın açıklamaları yapılacaktır.

Referandum sonuçları, 5 ARALIK 2006 tarihinde, KESK-TTB ve TMMOB tarafından ANKARA'da merkezi olarak kamuoyuna açıklanacaktır.

14 ARALIK 2006 tarihinde, ?İNSANCA YAŞAM İÇİN, HİZMET ÜRETMİYORUZ?. Bu eylem, aynı gün tüm illerde kitlesel alan eylemlerine dönüştürülecektir.

Genel Merkezlerimiz, 14 ARALIK Eyleminin güçlü ve kitlesel katılımının sağlanması için kendi işkollarına uygun insiyatif alacaklardır.

14 ARALIK Eylemine TTB, TMMOB ve DİSK başta olmak üzere emek ve meslek örgütleri, kitle örgütleri ve bazı siyasi partiler destek sunacaklardır.

14 ARALIK' ta yapılacak illerdeki alan eylemleri, Şubeler Platformları öncülüğünde planlanacak ve olabildiğince yerel birliktelikler sağlanarak kitlesel olarak yapılacaktır.

Genel Merkezlerimiz, 14 Aralık Eylemi öncesinde başta veliler, hasta ve hasta yakınları olmak üzere ürettiğimiz hizmetlerden yaralanan toplumsal kesimlere yönelik mektup veya bildiri dağıtacaklardır.

Ayrıca bu dönemde; 25 KASIM ?Kadına Yönelik Şiddete Hayır? etkinlikleri ile sendikalarımızın özgün eylemleri ve işkollarına yönelik çalışmalar birleştirilerek bütünlüklü ele alınacaktır. Sendikalarımızın yapacakları çalışmalar, eylem ve etkinlikler, 14 ARALIK Eylemini güçlendirici tarzda olmalıdır.

Sendikalarımızın yapacakları il gezileri, REFERANDUM ve 14 ARALIK eyleminin örgütlenmesine hizmet etmelidir.

İşyerlerinde ajitasyon ve propaganda aracı olarak kullanılmak üzere hazırlanan afişler, bildiriler, referandum afişi ve yazılı materyaller, konferans kitapları ve CD'ler 10 KASIM 2006 tarihine kadar örgütümüze gönderilecektir. Ayrıca, Yerel Medya ve Basın Organlarının etkisi üzerinden tüm olanaklar değerlendirilmelidir.

Toplu Sözleşme ve Grev hakkımızın kullanılır hale gelmesi, toplumsal yaşamın ve çalışma yaşamanın demokratikleştirilmesi, İNSANCA YAŞANACAK ÜCRET ve kamu hizmetlerine yeterli kaynak ayrılmasını sağlayabilmek; yapılacak çalışmalarımızın niteliği, mücadelenin eylemlerin kitleselliği ile ilişkilidir.

Tüm örgütümüzün yoğun bir çalışma yürüterek başarılı sonuçlar alacağına inanıyoruz. Gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber