7 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 KASIM 2006 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 10.00'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve Servisi'nin açılış törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup ve MYK toplantısına katılacak.

Bülent Ecevit'in vefatı

- Eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının ardından gelişmeler takip ediliyor.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cezayir'de temaslarda bulunacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.

- AK Parti grubu saat 11.00'de, Anavatan Partisi grubu saat 12.00'de toplanacak.

- CHP'li Cevdet Selvi, saat 10.00'da basın toplantısı yapacak.

- TBMM Milli Eğitim Komisyonu, TBMM KIT Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İtalya'ya gidecek.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kuş Gribi ve İnsana Tesir Eden Salgına Hazırlık ve Mücadele Projesi'nin Ankara'daki imza törenine katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Üniversitesi'nin 2006-2007 akademik yılı açılış törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şili'de temaslarını sürdürüyor.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de TBMM eski Başkanı Ferruh Bozbeyli'yi kabul edecek.

- MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Prof. Dr. Ümit Özdağ, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, saat 15.00'te Finlandiya Genelkurmay Başkanı Oramiral Juhani Kaskeala ile görüşecek.

- Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı ile TÜBITAK tarafından Balıkesir'in Gönen Ilçesi'nde deprem tatbikatı yapılacak.

- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları

Derneği'nin (MÜSİAD) İstanbul'daki merkezinde düzenlenen toplantıya katılacak.

- TCDD Genel Müdürlüğü, Türkiye-Avrupa hattında otomobil blok yük treni ilk seferini saat 14.00'te Izmit Kösedağ Istasyonu'ndan başlayacak.

- Ankara Üniversitesi, saat 10.00'da Meşrutiyetten Günümüze Siyasal Partiler ve Dönemler' konulu sempozyum düzenleyecek.

- Hacettepe Üniversitesi tarafından saat 14.00'te Beslenme ve Yaşam Kalitesi konferansı düzenlenecek.

- Türk Kızılayı, saat 10.00'da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sel felaketi sebebiyle 55 Tır'dan oluşan insani yardımı törenle uğurlayacak.

- Ankara Tabip Odası tarafından saat 12.30'da atamalar ile ilgili basın açıklaması yapılacak.

- Avukatlık Sınavına Karşı Hukukçular Inisiyatifi üyeleri, saat 08.00'de TBMM'ne yürüyecek.

- Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Son Kuşlar'ın, saat 14.00'de tanıtım toplantısı yapılacak.

- Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği'nin yene genel merkezi saat 18.00'de açılacak.

- TAYAD'lı aileler, Istanbul'da saat 13.00'te basın açıklaması yapacak.

- Vicdani Ret Platformu, Insan Hakları Derneği'nde saat 12.00'de "Işkence Edenler Yargı Önünde" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Insan Hakları Derneği, Beyoğlu Galatasaray Postanesi önünde saat 13.00'te "Yök Karşıtı" protesto gösterisi düzenleyecek.

- Elmas üretim firması DTC, Ritz Carlton Oteli'nde saat 19.00'da Aşk Mücevheri "Lava"nın tanıtımı için bir gece düzenliyor.

- Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.00'da sel felaketine maruz kalan illere yapılacak yardımla ile ilgili basın açıklaması düzenleyecek. Topbaş, saat 11.00'de ise deprem tatbikatına katılacak.

- Istanbul Tabib Odası, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde saat 12.30'da bir basın açıklaması düzenleyecek.

- 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası nedeniyle Konya Il Sağlık Müdürlüğü tarafından Konya Ticaret Odası konferans salonunda saat 14.00'de, "Organ Bağışı ve Organ Nakli" konulu panel düzenlenecek.

- Uluslararası Telekominikasyon Birliği Tam Yetkili Temsilciler Konferansı devam ediyor.

- Konak Belediyesi dini nikahla yaşayan 150 çiftin nikahını kıyarak evlilik cüzdanı verecek.

- Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi'nde organ nakli olan hastalar, doktorlar ve yakınları biraraya gelecek.

- Bergama'da işletilen altın madeninin çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yapılacak.

EKONOMI GÜNDEMİ

- Canon, üstün özelliklere sahip yeni i-Sensys lazer yazıcı ve çok fonksiyonlu ürünlerinden ve üçüncü kuşak Pixma serisi fotoğraf yazıcılarından toplam 19 yeni ürünü, saat 10.30'da Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştireceği lansman toplantısıyla tanıtacak.

- Eczacıbaşı İlaç Pazarlama'nın, tüm dünyada soğuk algınlığı alanında önemli yer edinen ve Türkiye'ye getirdiği First Defence ile ilgili bilgilerin aktarılacağı, ürünü çıkaran ekipten Procter&Gamble Ar-Ge Departmanı Baş Araştırmacısı Dr. J. David Hull, Eczacıbaşı Ilaç Pazarlama Genel Müdürü Ayşe Deniz Özger ve Prof. Dr. Alper Tutkun'un katılacağı basın toplantısı, saat 10.00'da Swiss Otel'de yapılacak.

- IBM Türk, gelecek 15 yıl içinde sigorta sektöründe değer oluşturacak uygulamalar ile uzun dönemli büyüme ve rekabet avantajlarını özetleyen "Sigorta 2020" araştırmasının sonuçlarını, saat 09.30'da Hilton Parksa Oteli'nde düzenleyeceği bir toplantıyla açıklayacak.

- BP Ultimate, özel motorlu bir araç, dinamo test araçları, oyun simülatörü ve WRC yarış aracının yer aldığı Uluslararası Istanbul Autoshow 2006 Fuarı standında, saat 12.30'da basın mensuplarına özel bir etkinlik düzenliyor.

- Deutsche Post'un (DPWN) express, uluslararası hava - deniz - kara taşımacılığı ve kontrat lojistik çözümlerindeki uluslararası tecrübesini yerel pazarlardaki uzmanlığıyla birleştiren markası DHL, DHL Global Customer Solutions iş ünitesiyle birlikte Türkiye'de Otomotiv Lojistiği Semineri düzenliyor.

- TÜSIAD International, Italyan Ticaret Merkezi (ICE) ile birlikte "Türk ve Italyan Şirketlerinin Ortak Projelerini Destekleyen Kredi Sistemleri" başlıklı bir seminer düzenleyecek.

- OECD Uluslararası Yatırımlar Global Forumu, Istanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

- Genç Yönetici ve Iş Adamları Derneği (GYIAD), 20. kuruluş yılını, saat 19.00'da Istanbul Conrad Oteli'nde düzenlenecek bir balo ile kutluyor.

- FlorMar'ın yeni yüzünü, Ebru Şallı'nın katılımı ile saat 19.00'da Liman Lokantası'nda gerçekleştireceği gecede tanıtacak.

- Eczacıbaşı İpek Kağıt'ın, ev dışı kullanım pazarında sunduğu ürünleri ve yenilikleri tanıtacağı "Marathon ve Maratem Söyleşi ve Tanıtım Toplantısı", ekonomist ve spor yazarı Deniz Gökçe'nin katılımıyla saat 10.00'da Istanbul Modern'de yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Saddam Hüseyin'e verilen idam cezası

- Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Duceyl katliamı ile ilgili yargılandığı davada idam cezasına çarptırılmasının ardından Şii ve Kürtler kararı sevinçle karşılarken, Sünniler sonuca tepkili. Başkent Bağdat'ta olası eylemlere karşı uygulanan sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği belirsiz.

İsrail Gazze'den çekiliyor

- Israil'de son 6 gündür operasyonlarını sürdüren Israil askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığı bildirildi.

AB Finans Bakanları Brüksel'de

- ABD Finans Bakanları Brüksel'de biraraya gelerek, birliğin ekonomik yapısına ilişkin bir görüşme gerçekleştirecek.

Kırgızistan'da Devlet Başkanı Bakiyev'e karşı eylem

- Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'e karşı başlatılan eylemler devam ediyor.

Polonya Devlet Başkanı Kaczynksi'nin İngiltere ziyareti

- Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynksi, Ingiltere Başbakanı Tony Blair ile biraraya gelecek.

Iraklı delegeler İrlanda'ya ziyaret gerçekleştirecek

- Ulusal Güvenlik Danışmanı Muwaffak el Rubaie başkanlığındaki Iraklı delegeler, mezhep çatışmalarının önüne geçilmesi konusunda bilgi almak üzere Irlanda'ya ziyaret gerçekleştiriyor.

AB Dönem Başkanlığı'nın el değiştirmesi

- Almanya, AB Dönem Başkanlığı'na hazırlanırken, Başbakan Angela Merkel, Dönem Başkanlığı'nı yürüten Finlandiyalı meslektaşı MAtti Vanhanen ile biraraya gelecek.

Tacikistan'da devlet başkanlığı seçimleri

- Tacikistan'da seçmenler devlet başkanlığı seçimleri için oy kullanmaya devam ediyor. Seçimlerden mevcut Devlet Başkanı Imamali Rahmanov'un zaferle çıkması tahmin ediliyor.

Moskova'da komünizm destekçileri gösterisi

- Bolşevik devriminin yıldönümü nedeniyle Moskova'da komünizm yanlıları yürüyüş gerçekleştirecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Fortis Türkiye Kupası C Grubu 2. hafta maçında Sivasspor ile Fenerbahçe, 4 Eylül Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Turhan Mesci yönetimindeki 16 Yaş Altı Milli Takımı, Edirne'de Romanya ile karşılaşacak. 25 Kasım Stadı'nda yapılacak karşılaşma saat 13.30'da başlayacak.

- Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası'nda deplasmanda Karşıyaka ile oynayacağı maçın hazırlıklarını basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve öğleden sonra özel bir uçakla İzmir'e gidecek.

- Beşiktaş, hafta sonu Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 15.00'de yapacağı antrenmanla başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber