'Açlığa dayanamam' gizli şeker belirtisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, açlığa tahammülsüzlük ve kilo almanın gizli şeker hastalığının belirtisi olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, Türkiye'deki 5 milyon şeker hastasından 2,5 milyonunun gizli şeker hastası olduğunu söyledi.

15-20 yıl süreyle ciddi bir belirti vermeden ilerleyebilen gizli şeker hastalığının ileri aşamada kişinin tip-2 diyabet hastası olmasına neden olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Gizli şeker hastaları diyabetli olmaya aday kişilerdir. Ama gizli şeker hastalığının erken teşhisi halinde kişinin diyabet hastası olmasının önüne geçilebiliyor ya da kişinin diyabet hastası olması geciktirilebiliyor. Bir başka deyişle gizli şeker hastası olduğunu bilenler, yaşam tarzlarında ve beslenme alışkanlıklarında değişiklikler yaparak tip-2 diyabet hastası olmaktan kendilerini kurtarabiliyor."

Gizli şeker hastası olanların sık acıktıklarını, acıktıklarında fenalaşma hissi yaşadıklarını, yemeklerini hızlı yediklerini ve yemekten sonra uykusuzluk ve yorgunluk yaşadıklarını belirten Yılmaz, bu belirtiler yanında açlığa tahammülsüzlük ve kilo alma belirtilerinin üzerinde önemle durulması gerektiğine dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber