Anayasa için il il konferans

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen MYK ve MKYK toplantılarında, yeni anayasa ve başkanlık konusundaki hassasiyetin halka daha iyi anlatılması için il il konferanslar yapılması kararlaştırıldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Mart 2016 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa için il il konferans

Üç önemli konuda yol haritasının çizildiği toplantılarda, muhalefetin son sözünün önümüzdeki hafta alınmasıyla rotanın çizilmesi kararlaştırıldı. Dokunulmazlıkların kaldırılması süreci de hızla işletilecek. Terörün yıktığı yerlerde, yıl sonuna kadar imar çalışmaları büyük ölçüde tamamlanacak.

Toplantılarda, vatandaşa ayrı, vekile ayrı hukuk uygulaması görüntüsü verilmemesi gerektiği vurgulandı. Fezlekelerin hızlıca parlamentoya gönderilmesi kararlaştırıldı, oradaki sürecin de Meclis Başkanlığı'nın insiyatifinde olduğu vurgulandı. Terör ve şiddete yönelik dosyaların bir an önce değerlendirilmesi gerektiğinin altı çizilecek.

Muhalefetin önümüzdeki hafta alacağı tavra göre yeni anayasanın da rotası şekillenecek. Eğer partiler yeni anayasa konusunda yol almak istemezse, AK Parti kendi teklifini, Davutoğlu'nun da bazı çalışmalarına katılacağı bu komisyonda şekillendirecek. Ayrıca, yeni anayasa ve başkanlık konusundaki hassasiyetin halka daha iyi anlatılması için il il konferanslar yapılması kararlaştırıldı. Bu konferanslarda, parti yöneticilerinin yanı sıra Başbakan Davutoğlu da konuşacak.

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber