14 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları....

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 KASIM 2006 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.00'de Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Srvenkovski'yi resmi karşılama törenine katılacak, saat 11.10'da Makedonya Cumhurbaşkanı ile baş başa görüşecek, saat 11.30'da Ahmet Necdet Sezer ve Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Srvenkovski başkanlığında heyetlerarası görüşmeler yapılacak, saat 12.00'de basına açıklama yapılacak, saat 20.00'de Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Srvenkovski ve eşi Yasmina Srvenkovska onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, 10.30'da, Osmanlı arşiv belgelerinin yer aldığı "Gökkubbe Altında Birlikte Yaşamak" konulu sergiye katılacak, 16.15'de Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Srvenkovski ve beraberindeki heyetle görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programlı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.00'te Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak, saat 18.45'te Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Srvenkovski ile görüşecek, saat 20.00'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Makedonya Cumhurbaşkanı onuruna vereceği yemeğe katılacak.

TBMM gündemi

- AK Parti grubu saat 11.00'de, Anavatan Partisi grubu saat 12.00'de, CHP grubu saat 13.00'te toplanacak.

- KİT Komisyonu ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Srvenkovski ile görüşecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.30'da, Trabzon'da, Yeniçam Tersanesi inşaatı temel atma törenine katılacak, saat 11.00'de "Marka Güçtür" temalı "Anadolu'daki Avrupa Toplantıları" Trabzon buluşmasına katılacak.

- Bayındırlık İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzon'da, Yeniçam Tersanesi inşaatı temel atma törenine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.00'da E - Kobi Bilişim Kredisi tanıtımı ve protokol imza törenine, saat 13.00'te Gazi Üniversitesi Teknoloji Merkezi Hizmet Binası açılışına katılacak.

- Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde saat 09.00'da düzenlenecek "GOOD 4 Business & Society" konulu konferansın açılışında, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener konuk olarak konuşacak.

- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Senegal'de temaslarda bulunacak.

- Devlet Bakanı Ali Babacan, Lüksemburg'da temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel

Başkanı Nurten Saydan ve beraberindekileri kabul edecek.

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Demokratik Sol Partisi, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saat 13.00'te partinin 21. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinlikerle kutlayacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Konya'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Saat 11.00'de Mevlana Müzesi'ni ziyaret edecek olan Hatemi, Mevlana Kültür Merkezi'nde sema gösterisi izleyecek.

- TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, saat 14.00'te Makedonya Cumhurbaşkanı Srvenkovski ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Ankara Ticaret Odası ve Türkiye Halk Bankası arasında, ATO üyelerine ucuz kredi sağlamaya yönelik kredi protokolü, saat 11.00'de imzalanacak.

- Türkiye Kamu - Sen Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, saat 14.00'te Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ı ziyaret edecek.

- Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, saat 09.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Diyarbakır Valiliği TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Osmanlı'dan Cumhuriyet'e 2. Uluslar arası Diyarbakır Sempozyumu, saat 08.00'de başlayacak.

- Türkiye 17. Uluslararası Jeofizik Kongre ve Sergisi, saat 08.30'da kayıtla başlayacak.

- Türkiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı tarafından, saat 13.00'te "Atatürk Haftası Hizmet Ödülleri" sahiplerine verilecek.

- TCDD ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü arasında tarihi Gar ve İstasyonların Resimlenmesi Konulu Proje, saat 11.00'de imzalanacak.

- Emekli - Sen üyeleri tarafından, saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.

- Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan ve yönetim kurulu üyeleri, saat 15.30'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edecek.

- MAN Türkiye tarafından, saat 12.00'da Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine tekerlekli sandelye bağışında bulunacak.

- Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile KA - DER Ankara Ofisi'nin birlikte yürüttüğü 'Siyaset ve Kadın Projesi' çerçevesinde yapılan araştırmalar, saat 11.00'de açıklanacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları tarafından hazırlanan "Türk Bestecileri" ve "Atatürk'ün Sevdiği Besteciler" konulu konserler, saat 20.00'de başlayacak.

- İstanbul Valisi Muammer Güler, saat 14.00'te Kuştepe Polis Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

- KİPTAŞ tarafından, Hamza Yerlikaya Spor Salonu'nda saat 10.30'da "Hadımköy Konutarı"nın kura çekimi gerçekleştirecek.

- "GAP için 9 ilden 90 işadamı", Istanbul Grand Cevahir Otel'de saat 12.00'de biraraya gelerek, GAP Kalkınma Platformu'nu oluşturmak amacıyla bir toplantı düzenleyecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde saat 12.00'de "Sağlıkta Yıkımı Durduralım" sloganıyla yola çıkan yürüyüş kolunu karşılamak için tören düzenleyecek.

- Küresel Bakış Barış ve Adalet Koalisyonu, Karakedi Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da "Beyrut İzlenimleri" konulu bir konferans düzenleyecek.

- XIII. KIBATEK (Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu) Edebiyat Sempozyumu, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi'nde, saat 09.30'da başlayacak.

- Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Kemal Ulasaler ve Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun, Samsun'da, "Türkiye'nin Enerji Kaynakları ve Enerji Politikaları" konulu konferansa katılacak.

- Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü törenle kutlanacak.

- Kars Altın Kaz Film Festivali, düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın, İstanbul'da yapılacak 1. Avrasya Zeytin ve Zeytinyağı ve Prosesleri Fuarı ve Kongresi için düzenlediği basın toplantısı, saat 10.00'da Dış Ticaret Kompleksi'nde yapılıyor.

- Bebeklerin ve çocukların sağlığının ve güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan Huggies-Medline iş birliğinin tanıtılacağı ve Uzman Doktor Esra Şevketoğlu'nun "Çocuk sağlığı ve evde çocuk güvenliği" hakkında önemli verileri paylaşacağı basın toplantısı, saat 09.30'da Swissotel Zurich Salonu'nda yapılıyor.

- Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü anısına İstanbul Valiliği'nce Dolmabahçe Sarayı'nda Modacı Faruk Saraç tarafından "Sarı Zeybek" defilesi düzenlenecek.

- Bluetooth Special Interest Group'un (SIG), çalışmaları ve en yeni Bluetooth teknolojilerinin tanıtılacağı basın toplantısı saat 09.30'da Hyatt Regency Otel Troy Salonu'nda yapılıyor.

- Türkiye Triko Sanayicileri Derneği'nin Türkiye'de düz örgü sektörünün tanımlanması, sorunları ve çözüm önerileri ile gelecek planlarının ortaya konması amacıyla düzenlediği panel, saat 15.30'da TRİSAD Merkez binasında yapılıyor.

- Avusturya'nın en büyük BT şirketi S&T'nin, Türkiye ekonomisine yaptığı yatırımı duyuracagı etkinlik, saat 09.30'da Four Seasons Oteli'nde yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Gürcistan ile Rusya arasındaki tansiyon tırmanıyor

- Gürcistan'ın Rusya yanlısı Güney Ossetia bölgesinde yapılan referandumda halkın bağımsızlık yönünde oy kullanması, Gürcistan ile Rusya arasındaki tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

Almanya Başbakanı Merkel, "Avrupa 2006 Vizyon" ödülünü kazandı

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Edmond Israil Vakfı tarafından verilen "Avrupa 2006 Vizyon" ödülünü kazandı. Ödülü Luxemburg'ta düzenlenecek törenle alacak olan Merkel'in Başbakan Jean-Caude Juncker ile de görüşmesi bekleniyor.

Prag'ta Avrupa'nın geleceği tartışılacak

- AB üyesi ülkelerin temsilcileri, Prag'ta düzenlenecek toplantıda Avrupa Birliği'nin geleceğini ve bölgesel politikalarını tartışacak.

Fransa Başbakanı Villepin Airbus'ın tesislerini ziyaret edecek

- Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, havacılık devi Airbus'un Toulose'daki merkezini ziyaret edecek.

Saddam Hüseyin'e verilen idam cezası

- Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Duceyl katliamı ile ilgili yargılandığı davada idam cezasına çarptırılmasının ardından Şii ve Kürtler kararı sevinçle karşılarken, Sünniler sonuca tepkili.

Israil Gazze'deki operasyonlarını sürdürüyor

- Israil askerleri Filistin'deki etkinliklerine devam ederek, Gazze ve çevresinde Filistinli militanlarla çatışmaya giriyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A Milli Futbol Takımı, 15 Kasım Çarşamba günü deplasmanda Italya ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını, karşılaşmanın oynanacağı statta basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de, antrenman öncesi kamp yaptıkları otelde bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ULEB Kupası B Grubu üçüncü maçında Sırbistan'ın FMP Zeleznik takımıyla saat 20.00'de Akatlar'da karşı karşıya gelecek.

- Türk Telekomspor, FIBA Avrupa Kupası G Grubu ikinci maçında Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla Atatürk Spor Salonu'nda saat 18.30'da karşılaşacak.

- Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında Beşiktaş ile kendi sahasında oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını, yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını, yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber