22 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 KASIM 2006 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'a gidecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da saat 09.30'da başlayacak 10. Uluslararası İş Formu Kongresi'ne katılacak. Kongreye, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Devlet Bakanı Ali Babacan, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TOBB ile Türkiye Kalkınma Bankası arasında yapılan ''Teknik İşbirliği Protokolü'' imza törenine katılacak.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığının ''Etkin Denetim'' konulu toplantısına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul'da temaslarda bulunacak.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda saat 18.30'da Öğretmenler Günü resepsiyonu ile gecesine katılacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ve Atilla Kart, basın toplantısı düzenleyecek.,

- TBMM Adalet Komisyonu, TBMM KİT Komisyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.30'da, San-Tez Projesi'nin tanıtım toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 15.00'te İstanbul Sanayi Odası Olağan Meclis toplantısına katılacak.

- Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Mücahit Yanılmaz Öğretmenler Günü dolayısıyla, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi heyeti, 22 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla saat 11.00'de Eğitim Bir Sen'i, saat 13.00'de Eğitim Sen'i, saat 14.30'da ise Türk Eğitim Sen'i ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, saat 15.00'de Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Zlatan Stoykov ile görüşecek.

- Çevre ve Orman Bakanlığı ile Almanya Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı arasında yürütülen AB 2003 yılı mali işbirliği programı kapsamında AB Hava Kalitesi Eşleştirme Projesi Kapanış toplantısı saat 10.00'da yapılacak.

- Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ile Unicef tarafından saat 10.00'da 'Emzirenin Özendirilmesi, Sürdürülmesi, Desteklenmesi ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Ödül Töreni' düzenlenecek.

- Adalet Bakanlığı Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, saat 19.00'da '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

- Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türk Polisinin Adli Kapasitesi'nin Güçlendirilmesi adlı Twinning Projesi'nin resmi kapanış töreni saat 10.30'da yapılacak.

- TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 11.00'de TOBB ile Türkiye Kalkınma Bankası arasında imzalanacak 'Teknik İşbirliği Protokolü' imza törenine katılacak.

- Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 'Türk Resminde Yöresel Açılım' sergisi saat 18.30'da açılacak.

- Macar Gitar Virtüözü David Pavlovits, saat 20.00'de Çankaya Belediyesi Çarşamba Konserlerine katılacak.

- Dünya Çocuk Festivali kapsamında Hollandalı 30 kişilik grup saat 13.30'da Mamak Belediyesi'nde etkinlik düzenleyecek.

- Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, saat 11.00'de İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı ile BM Kalkınma Programı tarafından saat 09.30'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Sosyal ve Ekonomik Öncelikler başlıklı raporun tanıtım toplantısı düzenlenecek.

- ODTÜ Teknokent'in yeni fikirler yeni işler yarışmasında birinci olan grubun hayalleri saat 14.00'de gerçek olacak.

- Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından saat 19.00'da 'Sağlıklı Dişler İçin Gönüllü Kalpler Kampanyası' başlatılacak.

- KESK Genel Başkanı İsmail H. Tombul, saat 13.00'de DTP Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'ü ziyaret edecek.

- Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Mahmut Beşirli, saat 10.30'da 'Elişi ve Nakış Sergisi' açacak.

- Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ayhan Çivi, saat 13.00'de basın açıklaması yapacak.

- Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Türkiye'de Misyonerlik Faaliyetleri" konulu bir konferans verilecek.

- İntihar eden Prof. Dr. İsmail Aydemir, Adapazarı Orhan Camii'nde ikindi namazında düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

- 22.COMPOTEK Bilişim ve İletişim Teknolojileri Fuarı'nın açılışı yapılacak.

- Hacca gidecek hacı adayları için, Atatürk Havalimanı'nda saat 08.00'de Dış Hatlar Terminali'nde uğurlama töreni düzenlenecek.

- Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Kampüsünde saat 10.30'da Prof. Dr. Halil İnalcık'a Şeref Doktarası'nın verilmesi töreni düzenlenecek.

- Türk Böbrek Vakfı'nın Konferans salonu'nda saat 15.00'te "Bir Işıkta Sen Tut" organizasyonu kapsamında bir defile düzenleyecek.

- Manken Tuğba Özay, CNR Expo Center'da saat 15.00'te Gıda 2006 Farı kapsamında AROLEZ ve DONDO firmasının standında sunuculuk yapacak.

- Fatih Üniversitesi'nde A Blok Mavi Salon'da saat 15.00'te "21. YY'ın Hidrojen Enerji Sistemi ve Türkiye'nin Ahantar Rolü" konulu konferans düzenliyecek. Konferansa Prof.Dr. T.Nejat Veziroğlu katılacak.

- Eğitim-Sen, Makine Mühendisleri Odası'nda saat 12.30'da "Öğretmenlerin Sosya Ekonomi Durumları" konulu bir toplantı düzenleyerek sendika olarak yapacakları eylemler konusunda açıklama yapacak.

- Tecrite Karşı Avukatlar, Galatasaray Lisesi Önü'nde saat 13.00'te F Tipi Cezaevleri konusunda bir basın açıklaması düzenleyecekler.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder'in katılacağı 15. Ulusal Kalite Kongresi ve 14. Ulusal Kalite Ödül Töreni, 09.00-17.30 saatleri arasında Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

- Oracle Ortaklar Çözümler Zirvesi, Oracle Avrupa Birliği'ne Katılım Ülkeleri Bölgesi Balkanı Alfonso Di Ianni katılımıyla saat 09.00'da Swissotel 'de yapılacak.

- Nokia 8800 ve L'amour Koleksiyonu Türkiye lansmanı, saat 18.00'de Etiler şamdan'da yapılacak.

- Marketing Türkiye dergisi tarafından hayata geçirilen Marketing&Management Instiute'in ilk ekinliği olan Etkileşimli Pazarlama Zirvesi, saat 0930'da Hilton Convention Center'da yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Hollanda'da seçim

- Hollanda'da genel seçimler yapılıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel

- Almanya tarihinin ilk kadın başbakanı olma ünvanını taşıyan Angela Merkel, göreve gelişinin 1. yılını kutluyor.

Ukrayna'da Turuncu Devrim

- Ukrayna'da yaşanan Turuncu Devrim'in 2. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Almanya'da globalizasyon toplantısı

- Almanya Başbakanı Merkel, Finlandiya Devlet Başkanı Arja Halonen, ILO Başkanı Juan Somavia ve Fransa Çalışma bkanı Jean Lois Borloo'nun katılımı ile gerçekleşecek olan uluslararası globalizasyon toplantısı Berlin'de yapılacak.

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Demokratik Kongo davasına devam ediyor

- Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Demokratik Kongolu subaylara yönelik davayı görmeye devam ediyor. Komutanlar, çocuk yaştaki kişilerin asker olarak cephelere gönderilmesiyle suçlanıyordu.

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in İngiltere temasları

- Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev İngiltere ziyaretini sürdürüyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyannis'in Rusya ziyareti

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Rus meslektaşı Sergei Lavrov ile biraraya gelecek.

İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları

- İsrail orudusu, Filistin topraklarındaki operasyonlarını sürdürüyor.

İran'ın nükleer programı

- İran'ın nükleer programına ilişkin uluslararası tepkiler devam ediyor.

Lübnan'da Sanayi Bakanına suikast

- Lübnan Sanayi Bakanı Pierre Gemaye'nin suikast sonucu öldürülmesinin yankıları sürüyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'ndaki 5. maçında Fransa'nın Bordeaux takımıyla deplasmanda, saat 21.45'te karşı karşıya gelecek.

- Fenerbahçe, UEFA Kupası H Grubu ikinci maçında İtalya'nın Palermo takımıyla 23 Kasım Perşembe günü oynayacağı maçın hazırlıklarını, Samandıra Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico da Samandıra Tesisleri'nde, saat 16.30'da maçla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

- UEFA Kupası H Grubu'nda 23 Kasım Perşembe günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan İtalya'nın Palermo takımı, öğle saatlerinde İstanbul'a gelecek.

- Palermo, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, saat 18.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Palermo Teknik Direktörü Francesco Guidolin de antrenman öncesi statta, saat 17.30'da maçla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

- ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen, A Grubu'ndaki beşinci maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, saat 20.15'te karşı karşıya gelecek.

- Fenerbahçe'nin milli kalecisi Rüştü Reçber, sağ diz ön çapraz bağındaki kopuk nedeniyle Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde, saat 08.30'da ameliyat olacak.

- Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, saat 10.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 5. hafta; A, B, C ve D gruplarında oynanacak 8 maçla tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber