Dua okuyamayan öğrenciye dayak iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da, İstiklal İlköğretim Okulu'nda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine de giren okul müdürü Hüseyin Özbek'in, Tuncelili bir öğrenciyi du okuyamadığı gerekçesiyle arkadaşlarının gözü önünde tekme tokat dövdüğü iddia edildi. Dövüldüğünü öne süren öğrencinin velisi beraberinde iki veli ile birlikte okul önünde pankart açıp, kısa süre eylem yaptı.

Okul Müdürü Hüseyin Özbek, bugün 4'üncü sınıfların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine girdi. Öğrencilerin, daha önceden ödev olarak verdiği duaları ezberleyip ezberlemediklerini kontrol eden müdür Özbek, bir öğrenciyi tahtaya kaldırdı. Öğrencinin ?Tunceliliyim' cevabı sonrası iddiaya göre Müdür Özbek, diğer öğrencilerin gözü önünde tekme tokat dövdü. Ardından bir başka öğrenciyi tahtaya kaldıran Müdür, duayı eksiksiz okuyan ve Erzurumlu olduğunu öğrendiği bu öğrenciyi ise başını okşayıp, ?Belli zaten'' diyerek sevdi.

VELİLERDEN PROTESTO

Sabah saatlerinde yaşanan bu olay sonrası evine giden öğrencinin olayı ailesine anlattı. Öğrencinin velisi, beraberindeki iki veliyle birlikte okul önünde açıklama yaparak bu olayı protesto etti. Okul önünde ?Bu okulda dayak var' yazılı pankart açan ve adlarını açıklamayan veliler, yaptıkları açıklamada müdür Özbek'i önyargılı olmakla eleştirip, dayak olayına tepki gösterdiler.

Okul yönetimi olayla ilgili açıklama yapmazken, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, Özbek ile ilgili kendilerine daha önce de farklı şikayetler geldiğini söyledi. Okul müdürünün yanlış tavır içinde olduğunu anlatan Boğa, ?Bir öğretmenin, eğitim aracı olarak şiddeti kullanması hiç doğru değil. Hele bu bir okul müdürü ise öğrencileri belli yerlere göre ayırması hiç doğru değil. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün acilen bir müfettiş görevlendirerek duruma el atması gerekiyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber